Regizorul Sergiu Nicolaescu a fost dus din nou, joi seara, la sectia de Anestezie-Terapie Intensiva, din cauza unor tulburari de ritm cardiac, a declarat intr-o conferinta de presa Dan Voinescu, seful clinicii de neurochirurgie de la Spitalul Elias d
Regizorul Sergiu Nicolaescu a fost dus din nou, joi seara, la sectia de Anestezie-Terapie Intensiva, din cauza unor tulburari de ritm cardiac, a declarat intr-o conferinta de presa Dan Voinescu, seful clinicii de neurochirurgie de la Spitalul Elias din Capitala. El a adaugat ca exista riscul sa apara si alte hematoame, dar in prezent starea pacientului este buna si primeste medicatie anticoagulanta.

Sergiu Nicolaescu (77 de ani) a fost operat din cauza unui hematom subdural cronic, o afectiune specifica persoanelor in virsta, reprezentind o acumulare de singe intre cutia craniana si creier, potrivit reprezentantului Spitalului Elias. Regizorul s-a prezentat la spital pe 7 ianuarie, iar a doua zi a fost operat. Operatia a fost facuta in regim de urgenta, pentru ca agravarea bolii era vizibila de la o zi la alta, Nicolaescu "fiind mai confuz si mai putin cooperant". Potrivit lui Voinescu, boala nu a putut fi depistata imediat, intrucit nu are simptome, un RMN pe care regizorul l-a facut in noiembrie neindicind o afectiune. Potrivit purtatorului de cuvint al unitatii medicale, Valentin Calu, hematomul subdural cronic a aparut acum doua luni, in urma unei cazaturi.

"Din nefericire, boala nu poate fi depistata imediat, intrucit nu are simptome. Aparitia acestui hematom nu are nici o legatura cu stresul, cu efortul sau cu activitatea fizica. Este o patologie a virstei a treia", a adaugat medicul. El spune ca, acum, regizorul este constient, se misca, este stabilizat, dar evolutia ulterioara nu poate fi prevazuta. De aceea, acestuia i se administreaza tratamentul necesar, pentru ca nu este o problema neurologica, ci una cardiaca.

Traumatismul cranian pe care l-a suferit Nicolaescu a fost minor, dar, pe fondul acestei afectiuni, s-a produs acumularea de singe care a impus interventia chirurgicala din 8 ianuarie, a adaugat doctorul. In prima zi dupa operatie, starea pacientului a fost buna, a doua zi au aparut insa aceste tulburari de coagulare si a fost dus din nou la Terapie Intensiva, a explicat seful clinicii.

Sergiu Nicolaescu va mai sta cel putin zece zile internat, a spus Voinescu, dar estimeaza ca nu s-ar pune problema unei noi interventii chirurgicale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.