Secretarul general al NATO a trecut pentru ultima oara in revista stadiul pregatirilor pentru summitul din aprilie.

Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a discutat vineri, la Bucuresti, cu ministrul Apararii, Teodor Mel
Secretarul general al NATO a trecut pentru ultima oara in revista stadiul pregatirilor pentru summitul din aprilie.

Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a discutat vineri, la Bucuresti, cu ministrul Apararii, Teodor Melescanu, despre stadiul pregatirilor summitului NATO, care va avea loc la Bucuresti in aprilie. Scheffer a declarat ca Romania s-a dovedit capabila sa organizeze summitul Aliantei si a precizat ca vor exista multe subiecte interesante pe agenda reuniunii. Programul lui Scheffer a cuprins si o intilnire cu presedintele Basescu, o intrevedere cu premierul Tariceanu si un tur al Parlamentului, locul in care se va desfasura summitul. Scheffer a declarat ca sotia sa, cu care a sosit la Bucuresti, are un program separat, alaturi de sotia presedintelui, Maria Basescu, pentru a pune la punct programul sotiilor sefilor de stat si de guvern care vor veni in Romania peste trei luni.

Jaap de Hoop s-a declarat convins ca pregatirile sint in grafic si a amintit respectul pe care il poarta Alianta militarilor romani din Afganistan, pe care i-a vizitat in urma cu citeva luni, si din alte operatiuni ale NATO.

Melescanu, care a precizat ca este vorba despre cel mai mare summit din istoria Aliantei, l-a asigurat pe oficialul NATO ca Ministerul Apararii face tot posibilul ca reuniunea sa fie un succes si din punct de vedere organizatoric, dar si al subiectelor discutate. Melescanu a amintit, printre acestea, mesajul de solidaritate pe care-l va transmite NATO, primirea a trei noi membri din Balcanii de Vest, situatia din Kosovo, cea din Afganistan, scutul antiracheta si securitatea energetica. Ministrul roman l-a asigurat pe Scheffer de decizia autoritatilor romane de a-si respecta toate angajamentele asumate in operatiunile NATO.

La final, in semn de "respect, apreciere si prietenie" din partea armatei si a Guvernului roman, Melescanu i-a daruit secretarului NATO o sabie de tip ofiter, model 1964, folosita de militarii Regimentului Garda si Protocol din Bucuresti. Sabiile de acest gen sint oferite de ministrii Apararii unor oaspeti distinsi, sint fabricate in Germania, la Solingen, iar aceasta a fost gravata la Monetaria Statului cu numele secretarului general, Jaap de Hoop Scheffer.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.