Asemenea unui pictor minimalist, care foloseste in lucrarile sale putine culori, virusul imunodeficientei umane (HIV) nu are nevoie decat de cateva componente ale organismului nostru pentru a ne dobori sistemul imunitar. Reuseste acest lucru prin ce
Asemenea unui pictor minimalist, care foloseste in lucrarile sale putine culori, virusul imunodeficientei umane (HIV) nu are nevoie decat de cateva componente ale organismului nostru pentru a ne dobori sistemul imunitar. Reuseste acest lucru prin cele noua gene ale sale, care codifica 15 proteine din organismul uman. Cu toate acestea, pentru a se extinde rapid in organism are nevoie de ajutorul a cel putin 273 de proteine umane, pe care le-a descoperit un grup de cercetatori de la Universitatea Harvard (SUA). Ei au reusit sa obtina prin tehnici moderne lista cea mai completa pana in prezent a proteinelor (numite si factori oaspete) pe care le foloseste virusul HIV pentru a disemina in organismul uman. Dintre cele 273 de proteine, numai 36 se relationasera pana acum cu virusul care provoaca SIDA. “Aceasta descoperire ne faciliteaza cunoasterea mai profunda al mecanismului pe care HIV il foloseste in interiorul organismului nostru, manipuland celulele.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.