Raportul medico-legal in cazul accidentului comis de catre ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, releva ca presupusa victima, Simona Todean, nu a fost calcata sau lovita sever de o masina.

Documentul a fost trimis vineri Parchetului General, informeaza MEDIAFAX. "Leziunile traumatice constatate la examenul obiectiv medico-legal nu au caracteristicile unui impact cu un autovehicul, in sensul evidentierii unor leziuni a caror forma si dimensiuni sa corespunda unui relief al autovehiculului sau amprentei pneurilor", se arata in documentul Institutului National de Medicina Legala. La data examinarii medico-legale, Simona Marilena Todean avea leziuni traumatice superficiale (echimoze). Este vorba despre echimoza cot drept si fata laterala genunchi drept si echimoze fata anterioara ambii genunchi, potrivit raportului. "Leziunile traumatice, precum si micul hematom localizat parietal dreapta constatat cu ocazia examinarii din data de 16 decembrie 2007, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii «Grigore Alexandrescu», prin topografia (situate pe aceeasi parte a corpului) si morfologia lor pledeaza pentru producerea acestora prin cadere auto sau heteropropulsata (a cazut singura sau a fost impinsa - n.red.), cu trei-patru zile anterior examinarii medico-legale si necesita doua-trei zile ingrijiri medicale de la data producerii", au conchis medicii INML.

Dupa ce Cotidianul a dezvaluit ca accidentul produs in decembrie de Ludovic Orban, pe Soseaua Cotroceni, s-ar fi soldat cu ranirea unei fete, anchetatorii au comunicat ca evenimentul nu s-a soldat cu victime. Ulterior, dupa ce Parchetul General s-a autoseizat, in urma articolelor publicate de Cotidianul, Politia a anuntat ca a fost identificata victima accidentului de circulatie, fiind vorba despre o minora care, la momentul producerii accidentului, era in trecere prin zona. Nici Simona Todean, presupusa victima a accidentului produs de Orban, nici parintii ei nu au recunoscut ca minora a fost lovita de masina condusa de ministrul Transporturilor. "Fiica mea mi-a spus ca a alunecat cu zece minute inainte de a face Ludovic Orban accident. Fata a spus ca s-a accidentat in urma cazaturii. Am declarat ca nu am nici o implicatie cu accidentul", a afirmat Gavril Todean, tatal fetei. Barbatul a mai spus ca il stie pe Orban de la televizor si a negat ca ar fi primit bani de la acesta.

Totusi, barbatul care a raportat accidentul la Serviciul 112 la citeva secunde de la producere a relatat, fara a sti la acel moment ca la volan se afla ministrul Transporturilor, ca fata a fost acrosata de autoturism. Ulterior, un reporter care s-a prezentat ca fiind un reprezentant al ministrului a vorbit telefonic cu matusa presupusei victime, iar aceasta i-a confirmat ca intre ministru si familia fetei ar fi survenit o intelegere financiara. Singura ipoteza in care raportul medico-legal concorda cu cele doua marturii este ca fata a fost doar usor acrosata de masina ministrului, iar leziunile le-a capatat din cauza cazaturii.