Patru politisti, dar si functionari ai altor institutii din Botosani sint anchetati pentru ca ar fi beneficiat de serviciile sexuale ale unei minore dintr-un centru de plasament.

Scandal sexual la Serviciul Public Comunitar Regim Per
Patru politisti, dar si functionari ai altor institutii din Botosani sint anchetati pentru ca ar fi beneficiat de serviciile sexuale ale unei minore dintr-un centru de plasament.

Scandal sexual la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din Botosani. Patru angajati sint suspectati ca ar fi intretinut relatii sexuale cu o minora de 16 ani dintr-un centru de plasament. Faptele s-ar fi petrecut in toamna anului trecut, iar institutiile abilitate ar fi fost sesizate de catre o ruda a fetei.

Una dintre sesizari a ajuns la prefectura, institutie in subordinea careia functioneaza serviciul in cauza. Intrucit ar fi insemnat ca persoanele vizate de acuzatii sa fie verificate chiar de catre colegi, conducerea prefecturii a solicitat Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA) sa efectueze o ancheta. O echipa a MIRA s-a deplasat la Botosani, insa ancheta nici nu a confirmat, dar nici nu a infirmat suspiciunile. "Din informatiile pe care le avem pina in acest moment, nu se retin fapte de natura penala. In schimb, daca se vor impune decizii pe linie administrativa, va asigur ca acestea vor fi cele mai drastice, mergind pina la demiteri", a afirmat prefectul Gheorghe Sorescu.

Si Parchetul de pe linga Tribunalul Botosani a efectuat o ancheta, dar rezultatul este unul ambiguu. Politistii ar fi intretinut relatii sexuale cu respectiva minora, numai ca nu pot fi acuzati de vreo fapta penala intrucit totul s-ar fi intimplat cu consimtamintul ei. Ca atare, dosarul a fost trimis Inspectoratului Judetean de Politie, pentru aprofundarea cercetarilor.

In urma cu doar citeva saptamini, Consiliul Judetean, la propunerea presedintelui Constantin Contac, a decis suspendarea din functie a Feliciei Mihai, director al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Fosta sefa, care ulterior a fost eliberata definitiv din functie chiar la propria cerere, a evitat sa spuna daca indepartarea sa are vreo legatura cu incidentul de la Serviciul de Permise. "Nu stiu despre ce vorbiti. Intrebati actuala conducere", a spus Felicia Mihai. O pozitie asemanatoare a avut comisarul Danut Ciubotaru, seful Serviciului de Permise. El a recunoscut ca se deruleaza o ancheta, dar ca, in perioada in care s-ar fi petrecut fapta, era internat in spital si, ca atare, nu poate da informatii.

De intretinerea unor relatii sexuale cu minora in cauza nu par a fi vizati doar angajati ai Serviciului de Permise Auto. Cadre de la Agentia pentru Protectia Mediului si Institutul de Medicina Legala sint suspectate ca ar fi facut lucruri asemanatoare cu cele intimplate la Serviciul de Permise Auto.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.