Un nou scandal sexual in care sunt implicati angajati ai statului a izbucnit la Botosani. Angajati ai Serviciului de Inmatriculari Auto si-au facut de cap in urma cu patru luni cu o adolescenta de 16 ani, chiar in sediul institutiei. Ancheta desfasu
Un nou scandal sexual in care sunt implicati angajati ai statului a izbucnit la Botosani. Angajati ai Serviciului de Inmatriculari Auto si-au facut de cap in urma cu patru luni cu o adolescenta de 16 ani, chiar in sediul institutiei. Ancheta desfasurata cu mare discretie a ajuns la concluzia ca faptele nu sunt de natura penala. Urmeaza ca ancheta declansata pe linie interna in cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative sa stabileasca vinovatiile pe linie administrativa.

Patru angajati ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) sunt cercetati sub acuzatia ca ar fi intretinut raporturi sexuale cu o adolescenta, chiar in sediul institutiei. Totul s-ar fi petrecut in urma cu mai bine de patru luni, la onomastica unuia dintre angajati. Potrivit ziarului “Monitorul de Botosani”, initial, cazul a fost in atentia Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, care a organizat o ancheta in conditii de maxima discretie. Motivul - nu se stia daca intamplarea este reala sau nu. Dupa mai multe audieri si verificari, anchetatorii au ajuns la concluzia ca, desi informatia pare sa fie reala, cei patru angajati nu pot fi acuzati de o fapta penala, intrucat adolescenta avea 16 ani, iar totul s-ar fi petrecut cu acordul ei. Pentru ca la mijloc era vorba de angajati ai Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA), procurorii au inaintat o nota catre Institutia Prefectului prin care il informau pe reprezentantul Guvernului in teritoriu despre cele petrecute. Totodata, procurorii au sesizat Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului pentru ca minora sa beneficieze de asistenta sociala si consiliere psihologica. Ulterior, cazul a fost preluat de Inspectoratul Judetean de Politie, care a dispus efectuarea unor verificari.

Nu avem motive pentru a incepe urmarirea penala
Deocamdata, numele persoanelor implicate nu au fost facute publice, reprezentantii Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani invocand ca fapta angajatilor SPCRPCIV nu imbraca forme penale, iar cei ai Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) precizand ca ancheta este intr-o faza incipienta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.