Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, s-a aflat, ieri, la Bucuresti, pentru a evalua stadiul pregatirilor pentru summit-ului aliantei din luna aprilie. Dupa intalnirea cu seful statului, Traian Basescu, Scheffer s-a declarat convins de
Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, s-a aflat, ieri, la Bucuresti, pentru a evalua stadiul pregatirilor pentru summit-ului aliantei din luna aprilie. Dupa intalnirea cu seful statului, Traian Basescu, Scheffer s-a declarat convins de succesul celui mai mare summit de pana acum. Pe aceeasi linie, Basescu i-a spus oficialului NATO ca Romania este gata si maine sa organizeze summitul. Dincolo de laudele reciproce, oficialul NATO a explicat ca manifestarea va aborda o multitudine de subiecte, ce vor fi dezbatute atat in cadrul Consiliului organizatiei nord-atlantice, cat si in alte sesiuni.
Va asigur ca vor fi doua zile si jumatate pline. Va asigur ca vom munci foarte mult impreuna cu partea romana pentru a face un summit de succes atat din punct de vedere organizational, cat si din punct de vedere al substantei, a spus oficialul. Intrebat care este pozitia NATO fata de Kosovo, Scheffer a apreciat ca este greu de prevazut care va fi situatia la momentul desfasurarii summitului.

Fortele NATO din Kosovo, printre care un contingent romanesc important, au jucat un rol cru cial in mentinerea securitatii si in sprijinirea procesului politic. Suntem gata sa facem fata oricarei provocari. Dar sper sincer sa nu fie cazul sa intervenim, a adaugat el. Referindu-se la eventuala participare a presedintelui rus, Vladimir Putin, la summit, Scheffer a precizat ca nu a fost luata deocamdata o decizie privind organizarea unei intalniri a Consiliului NATO-Rusia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.