Numarul cererilor de locuri in gradinite va fi centralizat la Ministerul Educatiei pentru construirea de noi cladiri.

Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, le-a cerut inspectorilor scolari sa transmita, pina luni, numarul de cerer
Numarul cererilor de locuri in gradinite va fi centralizat la Ministerul Educatiei pentru construirea de noi cladiri.

Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, le-a cerut inspectorilor scolari sa transmita, pina luni, numarul de cereri pentru locuri in gradinite pentru ca ministerul sa poata planifica din timp constructiile de noi gradinite fara a mai implica primariile. "Trebuie sa stim unde sa construim noi cladiri, pentru ca primarii nu vor fi foarte interesati sa ne dea spatii", a spus Adomnitei. O posibila solutie ar fi constructia de noi cladiri in perimetrul scolilor care au spatiu suficient. Ministrul crede ca bataia pe locurile din gradinite se va rezolva in trei ani, in conditiile in care, in anul scolar 2007/2008, deficitul de locuri in Capitala a fost de peste 8.000.

Pe linga gradinite, Adomnitei intentioneaza sa construiasca bazine de inot si sali de gimnastica. Astfel, in Bucuresti va fi construit un bazin in fiecare sector, iar in tara vor fi unul sau doua bazine pe judet, in functie de numarul elevilor. "Asteptam propunerile pentru a vedea unde sa amplasam aceste bazine. Licitatiile pentru bazinele de inot, salile de gimnastica si gradinite vor incepe in foarte scurt timp pentru a avea timp", a explicat ministrul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.