Directorul Departamentului Relatii Internationale din cadrul FRF a declarat ieri, la Casa Fotbalului, ca nu stie daca echipa Romaniei ar putea ajunge in semifinalele Euro 2008 din Austria si Elvetia, insa cu siguranta se va bate de la egal la egal cu
Directorul Departamentului Relatii Internationale din cadrul FRF a declarat ieri, la Casa Fotbalului, ca nu stie daca echipa Romaniei ar putea ajunge in semifinalele Euro 2008 din Austria si Elvetia, insa cu siguranta se va bate de la egal la egal cu restul competitoarelor. "Este normal ca jucatorii echipei nationale a Romaniei sa aiba fixate prime pentru ajungerea in semifinalele competitiei. O echipa serioasa trebuie sa stie pe ce se bazeaza. Toate echipele si-au fixat prime, nu numai Romania. Nu stiu daca echipa Romaniei poate atinge semifinalele, dar cu siguranta se poate bate de la egal la egal cu orice echipa. Am ajuns la o experienta competitionala incat sa ne propunem sa trecem de grupe, apoi vom vedea", a spus oficialul federal.
Prunea a afirmat ca selectionerul Victor Piturca merita mai mult de locul 18 atribuit de IFFHS pe 2007. "Pentru ca nationala Romaniei s-a calificat dupa multi ani la un turneu final, cu acelasi antrenor cu care o facuse ultima oara", a explicat fostul portar. Prunea a subliniat ca portarul bistritean Ciprian Tatarusanu poate fi o solutie pentru lotul Romaniei la CE 2008: "M-as bucura pentru el. A crescut enorm. Ar urma drumul meu si al lui Stelea, noi plecand ca al treilea portar in lot. Ar fi primul pas important pentru el, acum de el depinde". Prunea a mentionat ca aducerea masiva de jucatori straini afecteaza conditia fotbalistului roman, dar obligatia autohtonilor este sa ia lucrurile bune de la cei din afara. "Din pacate, jucatorul roman mai are de invatat, ca joc si comportament, de la jucatorii straini. Si noi avem jucatori de valoare, dar preturile au luat-o razna la noi, nu sunt sume reale cele care se cer pentru jucatori, de-aia nu prea sunt oferte. E trist ca e nevoie de un lot plin de jucatori straini ca sa fii pe primul loc, asta inseamna ca suntem departe de calitatea din alte tari. Ar trebui intervenit, facut ceva, FIFA e preocupata ca sa fie sase jucatori din tara la o echipa, in rest poti sa ai si 30 de straini. Ar fi benefic pentru noi", a spus Prunea. Intrebat ce parere are de transferarea jucatorilor pe baza de DVD-uri, Prunea a raspuns: "Amatorisme! La noi exista o anumita brambureala. Spre exemplu, Ionut Parvu nu poseda licenta de agent FIFA, dar vad ca reprezinta jucatori. Apar tot felul de oameni care n-au dreptul sa vorbeasca despre jucatori".
Belo: "Avem sanse la Euro!"
La randul sau, directorul tehnic al loturilor nationale de juniori, Miodrag Belodedici, a declarat ca Piturca trebuia sa fie mai sus in clasamentul IFFHS, mai ales ca Romania a terminat pe primul loc grupa de calificare, inaintea Olandei. "Abia astept sa ajung la Euro, sa fiu spectator, sa vad ce sanse reale avem, dar eu zic ca avem sanse dupa ce am vazut pana acum. Am o parere foarte proasta despre aducerea jucatorilor doar studiind un DVD. Acesta e doar un prim contact eventual, pentru ca stim cu totii ce se poate face cu un DVD. Oricum, strainii au alta mentalitate, e singurul lucru care ne diferentiaza. Parca sunt mai linistiti, mai profesionisti, evolueaza cu placere, au o mentalitate sanatoasa", a spus Belodedici. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.