In aceasta toamna, moda cinsteste o silueta puternica, sexi, avand ca punct de plecare glamour-ul anilor 40, cu o eleganta studiata care este un omagiu adus epocii de aur de la Hollywood.

O talie strinsa, umeri puternici si fuste foart
In aceasta toamna, moda cinsteste o silueta puternica, sexi, avand ca punct de plecare glamour-ul anilor 40, cu o eleganta studiata care este un omagiu adus epocii de aur de la Hollywood.

O talie strinsa, umeri puternici si fuste foarte feminine, rochii de sirena pina in pamant si mult negru - volumele, texturile si culorile acestui sezon sunt un ecou al atmosferei "film noir". Foarte sumbre ca dispozitie si in general pesimiste ca scenariu, aceste "filme negre" -in traducere mot a mot- reprezinta inspiratia sezonului. Astfel, cei doi protagonisti ai podiumurilor din acesta toamna au fost bineinteles un mascul dur si usor cinic, si celebra "femme fatale" a anilor 40.

Acest stil este foarte generos, foarte elaborat si din aceasta cauza destul de pretentios. Este vorba bineinteles de inaltarea virtutilor costumului din tweed, a fustei creion si a gentilor din piele de crocoil. Dar, ca orice lucru aproape perfect, acest nou trend prezinta o problema: este insiprat din fumusetea si rafinamentul unor femei care nu mai exista astazi, din eleganta si feminitatea unor tinute mult prea elaborate pentru a scapa astazi de eticheta "prea mult". Pe podiumul Louis Vuitton au defilat fuste din tweed cu bluze de matase si paltoane cu gulere de blana, care arata de parca au fost scoase din garderoba Celiei Johnson din "Brief Encounter". Iar salurile de blana care au aparut in prezentari ale caselor precum Lanvin si Celine, desi par decadente si moderne pe podium, v-ar face cu usurinta sa aratati ca o ducesa vaduva, purtate intr-un cadru obisnuit.

Dar cum sa captezi spiritul si stralucirea anilor 40 fara sa ajungi in zona indicatorului "exagerat"? Pentru ca, din pacate, hainele pe care le purtau bunicile noastre zi de zi sunt prea sofisticate astazi chiar si pentru cele mai deosebite evenimente. Unii designeri recomanda chiar ei copromisul, adica introducerea anumitor modele de inspiratie 40 in tinute actuale, combinarea acestora cu jeansi sau bocanci, adica urmarea in mare a tendintelor, fara sa incercam insa cu tot dinadinsul sa devenim noi insene o "femme fatale". Si care mai e farmecul?


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.