Incredibil. Biroul Federal de Investigatii din SUA nu mai poate intercepta convorbiri telefonice pentru ca nu a achitat facturile Mai multe interceptari legale ale unor convorbiri, efectuate in cadrul operatiunilor antiteroriste, au fost suspendate
Incredibil. Biroul Federal de Investigatii din SUA nu mai poate intercepta convorbiri telefonice pentru ca nu a achitat facturile Mai multe interceptari legale ale unor convorbiri, efectuate in cadrul operatiunilor antiteroriste, au fost suspendate in Statele Unite de operatorii de telefonie, deoarece FBI nu a platit facturile, potrivit unui raport al inspectorului Departamentului de Justitie. 25.000 de dolari furati de o asistenta Alertati de banuielile de frauda in privinta fondurilor rezervate operatiunilor secrete ale FBI, inspectorii Departamentului au efectuat o ancheta ce a dus la condamnarea, in iunie, a unei specialiste in telecomunicatii care delapidase 25.000 de dolari. In cursul anchetei, inspectorii au descoperit si caracterul perimat al sistemelor de plata a operatiunilor secrete, care sunt efectuate de birouri terte total dezorganizate, potrivit unui raport, al carui rezumat este publicat pe site-ul departamentului. Din aceasta cauza, au fost afectate interceptarile telefonice legate de combaterea criminalitatii si terorismului. Contrar unui alt program condus de NSA, agentia de informatii electronice, aceste interceptari sunt efectuate in baza unui mandat judecatoresc. Analizand circa o mie de plati efectuate de cinci birouri diferite, inspectorii au descoperit ca peste jumatate au fost realizate cu intarziere. Directorul adjunct al FBI, John Miller, a raspuns intr-un comunicat insistand asupra faptului ca suspendarea interceptarilor este temporara si fara consecinte. El a adaugat ca FBI intentioneaza sa isi modernizeze sistemul de plati.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.