Joaquim Teixeira promite sa nu faca discriminari intre jucatorii portughezi si cei romani.

Domnule Teixeira, nu este un periculos sa veniti intr-un campionat pe care nu il cunoasteti, avind in vedere si obiectivul care este salvarea
Joaquim Teixeira promite sa nu faca discriminari intre jucatorii portughezi si cei romani.

Domnule Teixeira, nu este un periculos sa veniti intr-un campionat pe care nu il cunoasteti, avind in vedere si obiectivul care este salvarea de la retrogradare?

Viata noastra e un pericol in fiecare zi. E mult mai periculos sa nu ai unde sa muncesti sau cu ce sa cresti copiii. Aceasta provocare este foarte dificila, dar e pasionanta si motivanta. Cu experienta conducerii si a jucatorilor transferati am siguranta ca Pandurii nu va retrograda.

Pe ce va bazati cind spuneti ca sinteti sigur ca Pandurii se va salva de la retrogradare, pentru ca acum e pe un loc retrogradabil si nu a mai cistigat de 14 etape?

Pe faptul ca vom munci ca si cum de astazi incepe campionatul pentru aceasta echipa si ei trebuie sa doreasca sa fie campionii. Sint convins ca vor debuta cu bine in campionat acum. Eu am vazut primele cinci jocuri si pe ultimele cinci din prima parte a sezonului. Primele cinci au fost un film de dragoste, iar ultimele cinci un film de groaza. Dar cu sprijinul conducerii si cu munca jucatorilor, eu cred ca vor invinge cu siguranta. Cu munca, rigoare, disciplina si ambitie.

Nu credeti ca e prea scurt timpul pentru a face ca jucatorii cei noi sa se acomodeze cu echipa avind in vedere ca nu sint putini?

Nu este. Pentru ca am inceput deja. Chiar daca au fost citeva nemultumiri, cite un jucator roman a fost repartizat cu jucator portughez in camera. Dar ei trebuie sa stie ca trebuie sa imparta totul pentru ca sint o echipa. Munca lor incepe de acum prin a utiliza acelasi tricou toti, prin a minca toti in acelasi loc si acelasi meniu. Eu cred ca trebuie sa existe un efort mare din partea tuturor si aici nu vor fi jucatori romani, portughezi sau polonezi, ci vor fi doar jucatori ai echipei Pandurii. Daca un jucator roman e mai bun, va juca in echipa, iar daca toti romanii sint mai buni, voi juca numai cu romani, daca portugheziii sint mai buni, intra ei in teren. Eu voi juca cu acei jucatori care demonstreaza ca sint mai buni.

Antrenament linga ferma animalelor Delegatia Pandurilor a plecat joi dimineata din Romania, ajungind pe aeroportul din Lisabona dupa miezul noptii. Acesteia i s-au alaturat la Quinta dos Pinheiros si cei sapte jucatori transferati din campionatul portughez, plus stafful tehnic si presedintele Marin Condescu. Nici n-au apucat sa-si ia bagajele din autocar ca fotbalistii au fost invitati mai intii sa-l cunoasca pe noul antrenor intr-o sala de sedinte a cantonamentului. Condescu l-a prezentat pe Joaquim Teixeira si stafful tehnic al acestuia si a prezentat programul echipei pentru perioada de cantonament. Deoarece era ora patru dimineata, antrenorul Teixeira nu a dorit sa lungeasca intrevederea, trimitindu-i pe jucatori in camere. Acesta a organizat ieri o sedinta in care a facut cunostinta cu elevii sai. Gorjenii au la dispozitie trei terenuri cu iarba, doua terenuri de tenis, unul de handbal, conditii de recuperare si alte facilitati, dar si o ferma de animale si pasari, pe care Pandurii le admira de fiecare data cind trebuie sa ajunga la terenul de antrenament. Si asta pentru ca locul de pregatire se afla in spatele adaposturilor de animale. Cantonamentul de la Quinta dos Pinheiros a gazduit in anii trecuti si selectionata Portugaliei cind Teixeira era antrenor secund.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.