Enciclopediile nu se citesc niciodata din scoarta in scoarta. Incepind cu 21 ianuarie, Cotidianul va schimba radical acest obicei.

Fauna din deserturile africane este prezentata in detaliu in paginile primului volum din Educativa. Click pe foto pentru a mari! „Proaspat revizuita, este o carte de referinta pentru o noua generatie." Asa intimpina Barnes&Noble, cel mai mare retailer american in domeniul cartilor, aparitia volumului „Enciclopedia Ilustrata a Familiei". In aproximativ o saptamina, Cotidianul lanseaza o noua colectie, EDUCATIVA, ale carei protagoniste sint cele 16 volume, semnate de prestigioasa editura Dorling Kindersley. Editate in Romania cu sprijinul Oriflame, volumele seriei vor fi disponibile in fiecare luni, alaturi de ziar, primul dintre ele fiind oferit la un pret special de 4,9 lei.

Ca multe alte enciclopedii, scriitura acestei colectii este clara si concisa. Ce face insa volumele de fata diferite este prezentarea seducatoare, observa si Kathy Bennett, critic pentru www.bookpage.com: „Utilizind informatii factuale si ilustratii, volumul insoteste cititorul in dezlegarea unor enigme precum diferenta dintre aligatori si crocodili sau dintre nave si barci". Acelasi critic apreciaza si abordarea corecta si impartiala din paginile cartilor. „O colega din Rusia a complimentat sectiunea care face referire la tara ei, atit in ceea ce priveste istoria, cit si evenimentele recente. Un cunoscut din India a apreciat si el paginile dedicate Indiei, pe care le-a considerat bune, de incredere si atractive", spune Bennet.

Fiecare dintre articolele de la A la Z este o tema in sine, insa un sistem de referinte incrucisate conceput cu atentie incurajeaza cititorul sa navigheze cu usurinta de la un subiect la altul, puncteaza si criticii de la Barnes&Noble: „Acest lucru ajuta copiii sa plaseze informatia intr-un context mai larg si sa creeze totodata o serie fascinanta de «calatorii»". Trecuta si prin mina echipei redactionale de la publicatia „Chicago Tribune", „Enciclopedia Ilustrata a Familiei" a adunat elogiile jurnalistilor: „Viu ilustrata si agreabil de citit, va capta garantat ore in sir imaginatia celor mici. Iar adultii se vor indragosti negresit de ea".