Dascalii care dezvaluie date confidentiale se pot alege cu dosare penale. Totodata, profesorii care supraevalueaza sau subevalueaza cu mai mult de 0,50 de puncte lucrarile de la testele nationale risca sa fie dati afara din invatamånt.
Dascalii care dezvaluie date confidentiale se pot alege cu dosare penale. Totodata, profesorii care supraevalueaza sau subevalueaza cu mai mult de 0,50 de puncte lucrarile de la testele nationale risca sa fie dati afara din invatamånt.

Elevii care au absolvit gimnaziul pana in anul 2007, inclusiv, dar care nu au promovat testele nationale sau au absentat pot promova acest examen in sesiunea speciala din perioada 4-7 februarie. Inscrierile vor incepe in 21 ianuarie si vor dura pana in 25 ianuarie, iar Ministerul Educatiei se asteapta ca la aceasta ultima sesiune speciala sa participe aproximativ 50.000 de copii. Daca in urma contestatiilor se constata diferente mai mari de 0,50 puncte, inspectoratele scolare vor avea obligatia sa analizeze situatia, consultand profesorii de la comisia de evaluare si de la comisia de contestatii, si sa decida care sunt vinovatii. Consilierul ministrului educatiei, Mihaela Suciu, a precizat ca profesorii care vor supraevalua sau vor subevalua lucrarile vor fi pedepsiti, in functie de gravitatea faptei, de la avertismente pana la desfacerea con tractului de munca. Mai mult, dezvaluirea de date confidentiale, cum ar fi rezultatele, poate duce chiar si la dosar penal. Ministerul Educatiei a transmis o nota catre inspectoratele scolare prin care le-a cerut “o promovare agresiva” a sesiunii speciale a testelor nationale pentru a oferi sansa de a intra in liceu tuturor elevilor, chiar si celor care nu mai sunt in sistem. Mihaela Suciu a atras atentia ca aceasta este ultima sansa a elevilor care nu au promovat sau au absentat de la testele nationale de a intra la liceu, pentru ca ei nu vor putea fi admisi pe baza tezelor unice.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin