Englezii se lauda ca sint cel mai prosper club din lume, cu 92,6 milioane de lire obtinute la un meci, 2,1 milioane de lire platite angajatilor, o cifra de afaceri de 245 de milioane de lire sterline si cu un profit mai mare cu 93%.

Fo
Englezii se lauda ca sint cel mai prosper club din lume, cu 92,6 milioane de lire obtinute la un meci, 2,1 milioane de lire platite angajatilor, o cifra de afaceri de 245 de milioane de lire sterline si cu un profit mai mare cu 93%.

Formatia engleza Manchester United a anuntat oficial vineri ca a avut un profit dublu pentru anul incheiat pe 30 iunie 2007, fata de aceeasi data a anului 2006, si ca este pe primul loc in clasamentul celor mai prospere cluburi sportive din lume. Volumul vinzarilor inregistrat de Manchester anul trecut a crescut cu 27 de procente, pina la 210 milioane de lire sterline, fata de 165 de milioane in 2006. Suma provenita inclusiv din vinzarile de produse Nike si profitul inregistrat de postul de televiziune al clubului au crescut cu 21%, pina la 245 de milioane de lire sterline, fata de 202 milioane, acum doi ani. Profitul a crescut cu 93 de procente, pina la 59,6 milioane de lire sterline, iar veniturile incasate in zilele de meci au ajuns pina la 92,6 milioane de lire, sume provenite de pe urma spectatorilor care asista la meci pe Old Trafford, arena care are 76.000 de locuri. Cifra de afaceri de 245 de milioane de lire sterline (328 de milioane de euro), inregistrata in intervalul iunie 2006-iunie 2007, este cu 12 euro mai mare decit cea a gruparii Real Madrid, informeaza "The Sun", diferenta mica insemnind insa enorm in planul imaginii. Rivalii de la Arsenal si Chelsea ai echipei din Manchester au realizat cifre de afaceri in jurul a 200 de milioane de lire sterline (268 de milioane de euro). Ca si in raportarile anterioare, nu se precizeaza nimic despre datorii.

Veniturile clubului Manchester din media au crescut cu 35%, pina la 61,5 milioane de lire, fata de 45,5 milioane in 2006, iar majoritatea sumei vine din jucarea semifinalei de Liga Campionilor, din disputarea finalei Cupei Angliei si din cistigarea campionatului. Veniturile comerciale au crescut cu 15%, pina la 56 de milioane, iar o mare parte a sumei vine de la sponsorul AIG, din contractul cu Nike si de la ceilalti sponsori ai echipei. Manchester este singurul club din Premier League care publica sumele pe care le plateste agentilor, iar formatia a cerut si altor grupari sa adopte acelasi model. In 2006/2007, a platit 2,1 milioane de lire sterline.

Formatia engleza are si cei mai multi suporteri din lume potrivit unui studiu, aproape 333 de milioane de fani, ceea ce inseamna ca un om din 20 de locuitori ai planetei este sustinator al lui Manchester. Din intregul numar al fanilor, 139 de milioane sint foarte apropiati de club.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.