Anul acesta se vor purta culori dulci si foarte mult albastru, usor neglijat in ultimii ani.

Desi sintem in plin sezon de reduceri si toata lumea se imbulzeste sa cumpere piesele din colectiile vechi la preturi derizorii, citeva ponturi despre ce ramine sau ce iese din discutie in 2008 sint esentiale. Cu ajutorul lor pot fi selectate din cosurile cu chilipiruri modelele, culorile, imprimeurile sau materialele care vor fi in centrul atentiei in sezonul urmator.

Culoarea de pe buzele tuturor trendsetterilor si criticilor de moda este albastru, cel mai utilizat exemplu fiind o rochie din colectia semnata de Badgley Mischka in nuanta florii de iris. Albastru iris este o nuanta atit de des folosita in colectiile pe 2008 incit autoritatea numarul unu in lume in materie de culori, Pantone, a declarat-o culoarea anului.

Alaturi de albastru, in primavara 2008 se vor purta foarte mult auriul blind al cojii de caisa, rosu-capsuna, argintiu si roz. Avem o culoare-vedeta (albastru), o nuanta-vedeta (albastru iris) si o tendinta foarte clara pentru culorile dulci, fondante. Pentru a va da seama cam cum ar trebui sa arate albastrul ideal de purtat in 2008, va puteti imagina cum arata o bomboana fondanta albastra.

S-ar parea ca designerii s-au inspirat, pentru 2008, din magazinele de dulciuri, cofetarii si din culorile fructelor, desi nuantele sintetice, de neon, au un statut aparte in acest an. Alte metode de a merge la sigur sint imprimeurile monocrome albe si negre sau albastru intens asociat cu rosu violent, mai ales daca sinteti intr-o dispozitie agresiva.

Top 5 nuante de albastru pentru 2008 Albastru iris - rochia semnata de Badgley Mischka din colectia prêt-à-porter de primavara-vara 2008 este cel mai bun exemplu. Albastru neon - o culoare foarte bine pusa in valoare de Mark Jacobs printr-o taietura in genul anilor ’40, subliniata cu ajutorul unor detalii bleumarin. Albastru nautic - folosit cu foarte mare succes de Betsy Johnson la rochii mini, inspirate de uniforma marinareasca. Albastru intens - punctat cu rosu aprins, exercita o putere de fascinatie imensa. Prada a mizat pe aceasta asociere cu foarte mult succes in cadrul Saptaminii Modei de la Paris. Albastru turcoaz - Marc Jacobs a semnat un blazer in aceasta nuanta despre care s-a vorbit saptamini in sir pe blogurile de moda.