Potrivit Mediafax, conflictul intre cei doi a izbucnit din cauza unei discutii purtate pe Internet. "Dupa ce s-au certat pe Internet cei doi copii din Galati au iesit in fata blocului, fiecare insotit de doi-trei prieteni. Copiii s-au luat la bataie,
Potrivit Mediafax, conflictul intre cei doi a izbucnit din cauza unei discutii purtate pe Internet. "Dupa ce s-au certat pe Internet cei doi copii din Galati au iesit in fata blocului, fiecare insotit de doi-trei prieteni. Copiii s-au luat la bataie, iar cel mai mic, in varsta de 12 ani, l-a lovit cu un cutit pe baiatul de 13 ani", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Galati, Stefan Gohoreanu. In urma incidentului, Ionut Laurentiu Iftode a fost internat la Spitalul de Urgenta din Galati, avand o rana la doar cativa centimetri de inima. Copilul a fost operat, in prezent fiind internat la sectia de reanimare a spitalului. Agresorul, Alexandru Malatoc, a fost audiat de politisti si lasat apoi sa plece acasa, deoarece, fiind minor, nu se poate dispune retinerea sa. Conform directorului scolii unde invata Alexandru Malatoc, acesta este cunoscut drept un copil problema, cu un comportament violent. "Copilul are probleme disciplinare grave. Ca scoala, am tinut legatura cu familia din tara, este vorba despre asistentul maternal ce-l are in grija, respectiv bunica sa. In scoala a mai creat probleme disciplinare, dar nu de acest nivel pentru ca l-am tinut sub supraveghere. Am recomandat si bunicii si copilului sa mearga la cabinetul de asistenta psiho-pedagogica, lucru pe care nu stiu daca l-au urmat", a spus directorul Scolii nr. 43, Violeta Neamtu.
Victima si agresorul au fost o perioada colegi de scoala. Alexandru Malatoc a pierdut un an de studii, mergand o perioada in Italia, unde parintii sai sunt plecati la munca, in prezent el fiind inscris in clasa a V-a. Costica Malatoc, unchiul baiatului, a spus ca nu stia cat de violent este nepotul sau. "N-am mai avut probleme cu baiatul. I-am anuntat parintii despre ceea ce s-a intamplat. Amandoi se intorsesera de cateva zile in Italia", a declarat Costica Malatoc. Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Galati a declansat anchete sociale in cazul ambilor copii. "In ambele situatii am declansat anchete sociale si, in functie de rezultate, atat agresorul, cat si victima vor fi inclusi in programe de consiliere", a sustinut Tania Calcan, purtatorul de cuvant al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Galati.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.