In timpul cinei oferite joi seara de premierul israelian Ehud Olmert, secretarul american de stat Condoleezza Rice i-a strecurat presedintelui american, aflat la masa langa ea, un biletel, precizeaza publicatia italiana. Liderul american a decis insa
In timpul cinei oferite joi seara de premierul israelian Ehud Olmert, secretarul american de stat Condoleezza Rice i-a strecurat presedintelui american, aflat la masa langa ea, un biletel, precizeaza publicatia italiana. Liderul american a decis insa ca nu ar fi potrivit sa mentina suspansul si, dupa un timp de gandire, a impartasit gazdelor israeliene continutul mesajului transmis de Rice. "Imi spune sa tac din gura", a precizat Bush, starnind rasetele celor prezenti la cina. Martorii sustin ca interventia prompta a lui Rice a fost determinata de unele comentarii ale lui Bush privind tensiunile din sanul Guvernului israelian si de tentativa sa de a convinge liderii unor partide israeliene sa nu paraseasca coalitia de guvernare condusa de Ehud Olmert. Bush si-a continuat ieri in Orientul Mijlociu turneul, al carui scop este de a convinge statele arabe sa se alature strategiei internationale care vizeaza izolarea Iranului. (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.