Ultimul. Sectorul 4 este codasul orasului la curatarea strazilor si intersectiilor La mai bine de o saptamana de cand a nins in Capitala, mormanele de zapada zac inca pe strazile orasului. Din datele furnizate de primariile de sector rezulta ca auto
Ultimul. Sectorul 4 este codasul orasului la curatarea strazilor si intersectiilor La mai bine de o saptamana de cand a nins in Capitala, mormanele de zapada zac inca pe strazile orasului. Din datele furnizate de primariile de sector rezulta ca autoritatile locale au strans de pe arterele si din intersectiile Bucurestiului numai 1% din cantitatea de zapada. Restul va ramane, cel mai probabil, pe strazi, pana cand temperaturile vor mai urca, astfel incat stratul de omat se va topi de la sine. Cele mai afectate sunt cartierele periferice, unde pe aleile dintre blocuri abia se poate circula, pentru ca utilajele de deszapezire nu au ajuns pana aici. Zapada stransa pana acum din Capitala a fost depozitata pe campurile de la iesirile din oras. Cei mai multi metri cubi de omat, peste 30.000, au fost adunati de basculantele firmei de salubrizare care are contract de prestari servicii cu Primaria Sectorului 1. Autoritatile locale au decis ca zapada sa fie dusa pe doua terenuri virane situate in zona Chitila si pe unul din zona Giulesti-Sarbi. Zapada stransa din sectorul 2 al Capitalei, in jur de 15.000 de metri cubi, a fost depozitata intr-o zona a cartierului Colentina. Cel mai putin gospodari s-au dovedit a fi reprezentantii Primariei Sectorului 4. Zapada adunata din aceasta zona administrativa, numai 2.000 de metri cubi, a fost transportata pe terenurile din jurul Intreprinderii Masini Grele Bucuresti (IMGB). Desi cantitatea de omat dusa in zonele periferice nu este impresionanta, spatiul pentru depozitarea acestuia este aproape blocat. Asta din cauza "muntilor" de zapada, de peste trei metri inaltime, care s-au transformat in sloiuri de gheata si printre care utilajele nu isi mai pot croi drum. Au facut omul de zapada pe bloc Cativa pusti din Barlad au facut senzatie in oras, dupa ce au ridicat un om de zapada pe acoperisul unui bloc cu opt etaje. "Monumentul" inalt de aproape doi metri este, insa, un pericol pentru trecatori, fiind montat la cativa centimetri de marginea cladirii. Locatarii se tem ca problemele pot aparea atunci cand vremea se va incalzi, bucatile de zapada urmand sa cada de la o inaltime de peste 20 de metri.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.