"Studentul" Lucian Bute promite sa devina un boxer mai bun, dupa ce isi va apara titlul mondial in fata "profesorului" William Joppy.

Campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, isi va apara titlul, pe 2
"Studentul" Lucian Bute promite sa devina un boxer mai bun, dupa ce isi va apara titlul mondial in fata "profesorului" William Joppy.

Campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, isi va apara titlul, pe 29 februarie, la Montreal, in fata americanului William Joppy. Negocierile intre clubul canadian Interbox, la care este legitimat romanul, si reprezentantii fostului triplu campion al lumii in versiunea WBA s-au incheiat.

"Sint fericit si mindru ca imi voi incepe apararea titlului in fata fanilor mei din Centre Bell. Fiecare dintre oponentii mei a fost ales pentru a-mi asigura un progres dupa fiecare meci. Chiar daca sint campion mondial, ma simt mai mult ca un student in fata unui pugilist de calibru ca William. El are multa experienta, a boxat impotriva unor boxeri precum Bernard Hopkins si Jermain Taylor. Dupa acest meci voi fi un boxer mai bun", a declarat Lucian Bute.

Departe de zilele sale de glorie, cind detinea titlul mondial in versiunea WBA, Joppy isi asigura fanii ca va pleca de la Montreal cu Centura cu Diamante: "Daca cineva se gindeste ca vin aici doar ca sa ma plimb, se insala, iar daca cineva ma vede la timpul trecut sau ca as fi o prada usoara, atunci ar trebui sa se mai gindeasca o data. Am invins in ultimele cinci partide prin KO si aceasta experienta imi va fi de folos in fata tinarului campion Lucian Bute. El va iesi invins din acest meci. Este un boxer bun, dar nu vad cum m-ar putea bate". William Joppy a fost de trei ori campion mondial si a detinut titlul suprem la versiunea WBA timp de opt ani (1996-2003). Americanul a disputat 39 de partide, dintre care 30 le-a cistigat prin KO, numai intr-un singur meci fiind invins.

Pentru aceasta partida, Bute se va antrena in Mexic, unde va pleca simbata, alaturi de antrenorul sau, Stephan Larouche. Meciul in care Lucian Bute isi va apara titlul mondial este programat la Montreal Centre Bell. Pina acum s-au vindut deja 7.000 de bilete pentru aceasta gala, cererea fiind foarte mare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.