O motiune care cere desfiintarea legaturii dintre stat si Biserica Anglicana a fost inregistrata, in Camera Comunelor, cu numarul 666.

 "Este incredibil ca o asemenea motiune a primit, intimplator, acest numar simbolic", a declara
O motiune care cere desfiintarea legaturii dintre stat si Biserica Anglicana a fost inregistrata, in Camera Comunelor, cu numarul 666.

"Este incredibil ca o asemenea motiune a primit, intimplator, acest numar simbolic", a declarat deputatul liberal-democrat Bob Russel, unul dintre semnatarii motiunii. "Se spune ca acesta este numarul diavolului. Se pare ca Dumnezeu si diavolul actioneaza pe cai misterioase", a mai spus Russel.

Motiunea cere desfiintarea legaturii formale dintre stat si biserica, legatura intruchipata acum de regina Elisabeta a II-a, care este atit sef al statului, cit si al Bisericii Anglicane. Motiunea are insa sanse minime de a fi adoptata si chiar de a fi dezbatuta, asemenea motiuni fiind folosite mai mult pentru a populariza o tema politica sau pentru a indica sustinerea politica a fiecarui deputat. Biserica Anglicana a iesit de sub autoritatea Papei in 1534 si toti monarhii Marii Britanii sint obligati prin lege sa fie membri ai Bisericii Anglicane. Nu aceeasi obligatie o au si premierii britanici. La sfirsitul anului trecut, fostul prim-ministru Tony Blair a renuntat la anglicanism in favoarea catolicismului, credinta sotiei sale si a celor patru copii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.