Nemtii de la Praktiker au inregistrat in Romania 25% din valoarea totala a incasarilor de la nivel international.

Liderul pietei do-it-yourself din Romania a inregistrat anul trecut vinzari de peste 250 de milioane de euro, in conditiile in care la nivel international compania germana a avut incasari de 1,08 miliarde de euro, se arata in raportul financiar preliminar al companiei. Cu exceptia Germaniei, unde compania a facut raportari separate, retailerul este prezent in alte opt tari din Europa, printre care Bulgaria, Polonia, Ungaria, Turcia sau Grecia.

Comparativ cu 2006, lantul de magazine Praktiker din tara noastra a generat anul trecut venituri cu peste 60% mai mari daca tinem cont de contributia unitatilor deschise in 2007. Excluzind noile suprafete, cresterea a fost de 21,5%. Amintim ca in 2007 germanii de la Praktiker au deschis in Romania patru magazine noi si au marit suprafata de vinzare la alte 3 unitati. La ora actuala, Praktiker are o retea de 20 de unitati, situate in toate regiunile tarii.

La nivel de grup, Praktiker Bau-und Heimwerkermärkte Holding AG a avut in anul fiscal 2007 o crestere a vinzarilor nete consolidate de 24,8%, ajungind la valoarea de 3,95 miliarde de euro. De asemenea, in Germania, retailerul a comercializat in valoare de 2,86 miliarde de euro, marcind astfel un plus de 25,5%. Cresterea s-a datorat insa achizitionarii de catre grup a companiei Max Bahr.