Un roman pentru cei interesati de cultura japoneza.

Sau o carte pentru cititorul curios, care vrea sa patrunda in viata de zi cu zi a unui maestru de ceai din vremurile de demult. Ceaiul este legatura dintre apa si foc. Trebuie primit cu sufletul linistit si cu vorbe putine. Dar fostul discipol al maestrului de ceai Rikyu n-are cum sa fie linistit. Rikyu a fost impins sa-si ia viata prin sinucidere rituala. Discipolul, la virsta la care a devenit si el unul dintre cei mai mari maestri ai artei ceaiului, incearca sa dezlege misterul care invaluie moartea maestrului.

„Maestrul de ceai" este un roman care se incalzeste incet, ca apa de ceai, o poveste despre initiere si despre relatia maestru-discipol, care dainuie si dincolo de moarte. Cartea cuprinde si mostre de intelepciune japoneza, care depasesc cu mult granitele unei ceainarii, de exemplu: „Intre 15 si 30 de ani lasi totul in seama maestrului. De la 30 la 40 de ani incepi sa te descoperi. Intre 40 si 50 de ani te desparti de maestru si-ti faci propriul nume. Intre 50 si 60 de ani te intorci la maestru. La 70 de ani devii si tu un adevarat maestru".