Uniunea Civica Maghiara (UCM) Sfantu Gheorghe va relua din acest an acordarea premiului ,,Albert Vass“, instituit in 2005 in memoria acestei personalitati extrem de controversate, care a fost condamnata pentru crime de razboi. Presedintele UCM
Uniunea Civica Maghiara (UCM) Sfantu Gheorghe va relua din acest an acordarea premiului ,,Albert Vass“, instituit in 2005 in memoria acestei personalitati extrem de controversate, care a fost condamnata pentru crime de razboi. Presedintele UCM Sfantu Gheorghe, Zoltan Gazda, a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca anul acesta se vor implini o suta de ani de la nasterea lui Albert Vass, iar organizatia pe care o conduce si-a propus sa deruleze o serie de actiuni comemorative, printre care si acordarea premiului instituit in memoria acestuia. Zoltan Gazda a precizat ca, din lipsa de bani premiul, nu a fost acordat in 2007, numai costul plachetei decernate laureatului fiind de aproximativ 3.000 de lei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.