Contactat de ziarul Ziua, purtatorul de cuvant al spitalului dr. Bica Florin, ne-a declarat ca starea generala a pacientei este mai buna, insa nu se pot face deocamdata aprecieri exacte in privinta evolutiei starii de sanatate. Ea se afla, in momentu
Contactat de ziarul Ziua, purtatorul de cuvant al spitalului dr. Bica Florin, ne-a declarat ca starea generala a pacientei este mai buna, insa nu se pot face deocamdata aprecieri exacte in privinta evolutiei starii de sanatate. Ea se afla, in momentul de fata, sub supraveghere medicala. Pacienta nu prezinta deficite in urma operatiei la care a fost supusa. Constanta P. in varsta de 37 de ani, din localitatea Frumusani, judetul Calarasi, a fost operata de urgenta, marti. "Pacienta a fost adusa la spital, in stare grava. Avea un traumatism cranio-cerebral grav provocat de impactul cu un turture. Drept urmare, femeia a fost supusa unei interventii chirurgicale de urgenta, pentru a i se decomprima creierul" a declarat Florin Bica purtatorul de cuvant al Spitalului Bagdasar Arseni. Conform acestuia, un turture, desprins de pe marginile caselor sau a blocurilor, poate provoca leziuni grave la nivelul capului care pot duce chiar la deces. Conform legii, cei obligati sa inlature turturii sunt chiar proprietarii constructiilor de care atarna. Putini sunt cei care chiar respecta legea, si mai putini sunt cei ce primesc amenzi. Singurele masuri luate in aceasta privinta sunt pancartele de avertizare cu "Atentie, cad turturi!". Topirea zapezii, de pe acoperisul blocurilor sau al caselor, favorizeaza formarea turturilor. Fenomenul se repeta in fiecare iarna, victime sigure fiind cetatenii ce se deplaseaza pe trotuarele din fata imobilelor. Cazul turturilor seamana izbitor cu cel al copacilor putreziti de pe trotuare, care in aceasta vara, in urma furtunilor, au facut numeroase victime. Sa ne amintim ca o veritabila "vanatoare de vrajitoare" a inceput dupa ce un copil a murit in urma prabusirii unui pom putred. Probabil si in cazul turturilor, autoritatile se vor sesiza numai dupa ce se va inregistra un nou deces, cauzat de asta data de caderea ghetii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.