Asta ne mai lipsea: asaltul impotriva Parcului Cismigiu! Dupa ce Primaria Capitalei a dat la hacuit zone verzi cat pentru o padure, incepe sa mijeasca un alt tun imobiliar. Nu stiu cum se face legatura intre tun si turn. Fiecare cladire inalta ridi

Asta ne mai lipsea: asaltul impotriva Parcului Cismigiu! Dupa ce Primaria Capitalei a dat la hacuit zone verzi cat pentru o padure, incepe sa mijeasca un alt tun imobiliar. Nu stiu cum se face legatura intre tun si turn. Fiecare cladire inalta ridicata in Bucuresti are la temelie o mare escrocherie, o ilegalitate vadita, o smecherie uriasa, toate ambalate in acte care sa dea o poleiala de legalitate tepei infipte in istoria si cultura orasului.

O tanara ziarista a descoperit prin hatisul de documente trecute prin masina de vot a Consiliului Municipal proiectul de incorsetare a Cismigiului cu patru turnuri de peste 25 de etaje. Primul are ca amplasament Palatul Universul, locul unde s-a nascut Libertatea, primul ziar al Revolutiei din '89. Palatul de presa din Brezoianu este vecin neintamplator cu palatul in care colcaie ideile dlui Bog 'Art, tatal multor turnuri cu scandal. Faptul ca patronul Doicescu este prieten la catarama cu primarul Videanu arata doar inca o veriga la lantul slabiciunilor omenesti care nasc si turnuri.

Comisia tehnica de urbanism a Capitalei are asadar in dezvoltare monstruosul proiect de crucificare a Cismigiului. Turnului de la Universul i se alatura, acum doar pe planseta, alte trei amplasate langa Conservator, pe Schitu Magureanu si pe Sipotul Fantanilor. Seful acestei comisii tehnice probabil ca are gena distrugerii orasului in sange, dupa indarjirea pe care o arata in sustinerea "tepelor" hidoase. Argumentul forte al domniei sale, difuzat in media, este naucitor: turnurile ar urma sa asigure orientarea celor care se plimba prin parc!!! Cand spui asa ceva ramai in istorie. Ii propun eminentului specialist in tunuri, pardon, turnuri, sa inlocuiasca mastodontii de beton cu placute de orientare pe aleile Cismigiului. Daca vor fi si niscaiva analfabeti sau betivani care nu stiu citi sau deslusi literele, din tunul preconizat se pot finanta salarii pentru insotitori ai vizitatorilor dezorientati.

Bucurestenii au inghitit prea multe tunuri cu turnuri. Stau ca bomboanele pe coliva Cismigiului si cele patru turnuri de "orientare". Pentru ca stim cine este promotorul, stim si unde se pune unsoarea sa nu scartaie afacerea, am reaua presimtire ca "Teorema lui Hurduc" va trece. Am totusi placerea sadica sa fiu nasul turnurilor. Numele cele mai potrivite sunt: Turnul Hotilor, Turnul Coruptiei, Turnul Nesimtirii si, desigur, cel mai inalt dintre ele, Turnul Primarilor. Un ansamblu perfect articulat. Sa dea Domnul sa cada!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.