Producatorul de energie va acoperi restul sumei pentru un proiect de modernizare care totalizeaza 505,7 milioane de euro.

Complexul energetic (CE) Turceni intentioneaza sa imprumute 300 de milioane de euro de la Banca Europeana pentr
Producatorul de energie va acoperi restul sumei pentru un proiect de modernizare care totalizeaza 505,7 milioane de euro.

Complexul energetic (CE) Turceni intentioneaza sa imprumute 300 de milioane de euro de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pentru finantarea unui proiect in valoare totala de 505,7 milioane de euro, destinat modernizarii a doua grupuri de producere a energiei. Diferenta va fi acoperita din sursele proprii ale companiei. Investitiile vor fi directionate pentru reabilitarea si modernizarea blocurilor 3 si 6 si au drept scop cresterea perioadei de functionare a unitatilor cu 15 ani. Totodata, proiectul vizeaza reducerea emisiilor poluante si imbunatatirea conditiilor tehnice impuse de conectarea sistemului energetic romanesc, in 2004, la Uniunea pentru Coordonarea Transportatorilor de Energie Electrica.

Complexul energetic Turceni, cea mai mare termocentrala din Romania, furnizeaza, impreuna cu celelalte unitati similare din Oltenia - Rovinari si Craiova -, aproape o treime din consumul anual de electricitate al Romaniei, de peste 62 TWh.

Producatorul de energie este detinut de stat si estimeaza ca va realiza in acest an venituri de 1,58 miliarde de lei, cu 8% mai mari fata de nivelul prognozat pentru anul trecut, si un profit net de 40 milioane de lei, in scadere cu 57%, ca urmare a investitiilor de mediu impuse de standardele Uniunii Europene.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.