“Regizorul Sergiu Nicolaescu se afla la Unitatea de Terapie Intensiva. Respira fara aparate si doarme. Este monitorizat din punct de vedere cardiac. Starea de sanatate a pacientului este stabila, dar este dificil de formulat un prognostic&rdquo
“Regizorul Sergiu Nicolaescu se afla la Unitatea de Terapie Intensiva. Respira fara aparate si doarme. Este monitorizat din punct de vedere cardiac. Starea de sanatate a pacientului este stabila, dar este dificil de formulat un prognostic”, ne-a declarat vineri, la ora 21.00, purtatorul de cuvant al Spitalului Elias, doctorul Valentin Calu. Ieri, seful sectiei de neurochirurgie, prof. dr. Dan Voinescu, a precizat ca starea pacientului fiind una favorabila, este in medicatie si perfuzie", dar nu a exclus riscul aparitiei altor hematoame.
Regizorul Sergiu Nicolaescu a fost operat din cauza unui hematom subdural cronic, o afectiune specifica persoanelor in varsta, reprezentand o acumulare de sange intre cutia craniana si creier, potrivit reprezentantului Spitalului Elias. Regizorul s-a prezentat la spital pe data de 7 ianuarie, iar a doua zi a fost operat, operatia facandu-se in urgenta, agravarea bolii fiind vizibila de la o zi la alta, Nicolaescu "fiind mai confuz si mai putin cooperant". Prof. dr. Voinescu a mai precizat ca hematomul nu a putut fi depistat imediat, intrucat nu este asociat cu simptome. La un RMN pe care regizorul l-a facut in noiembrie nu fost depistata nici o afectiune.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.