Doi tineri din Craiova au fost retinuti de politistii doljeni, dupa ce au retras sume mari de bani din bancomate, cu carduri falsificate, ei actionand la Craiova, dar si in orase din Italia. La perchezitii, in casele celor doi au fost gasite atat carduri falsificate, cat si zeci de rangi si bate de baseball, folosite de membrii lumii interlope din Craiova, la scandaluri.
Politistii craioveni detineau informatii ca Mihail Leobveanu si Florin Ion, ambii in varsta de 27 de ani, din Craiova, au retras peste 30.000 de euro din bancomate aflate pe teritoriul Italiei, folosind carduri falsificate. Cei doi au fost prinsi in flagrant de oamenii legii craioveni, in timp ce incercau sa scoata bani, folosind aceleasi metode, dintr-un bancomat din Craiova. "Ca urmare a perchezitiilor corporale facute asupra lor au fost identificate si ridicate 35 carduri bancare contrafacute, suma de 500 de lei, rezultata din extragerile frauduloase, un pistol cu 20 cartuse cu bile de cauciuc, trei telefoane mobile, precum si mai multe inscrisuri", se arata intr-un comunicat remis ieri de Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Craiova si citat de Mediafax. In urma controlului facut in autoturismul unuia dintre tineri, politistii au mai descoperit 20 carduri bancare contrafacute si doua sabii. De asemenea, au fost facute perchezitii si la locuintele celor doi craioveni, unde au mai fost gasite o fanta de bancomat, realizata artizanal, dar si zeci de bate de baseball si rangi. Totodata, conform BCCO, la o alta perchezitie efectuata in uscatoria unui bloc din cartierul Lapus din Craiova erau depozitate instrumente de lovire, utilizate de catre membrii lumii interlope locale, in momentul producerii de scandaluri. Astfel, politistii au gasit 20 de bate de baseball, 15 rangi si 17 ciomege special confectionate pentru lovire. Pe numele celor doi craioveni, judecatorii Tribunalului Dolj au emis mandate de retinere pentru 30 de zile, tinerii fiind acuzati de comiterea infractiunii de punere in circulatie a instrumentelor de plata electronica falsificate.
Retinuti de politisti
Cei doi tineri retinuti de politistii doljeni sunt membri ai unei grupari mai ample, o parte din membrii acesteia aflandu-se in Italia. Seful BCCO Craiova, comisar-sef Gheorghe Bica, a precizat ieri ca tinerii erau "sagetile" unei grupari care se ocupa de fraudarea bancomatelor. "Din informatiile noastre, cei doi erau trimisi sa scoata banii din bancomate. Nu s-au gasit instrumente de produs carduri false, intrucat ei se ocupau doar de extragerea banilor", a afirmat Gheorghe Bica.
Acesta a sustinut ca membrii gruparii operau in zona bancomatelor care nu beneficiaza de camere de luat vederi. "Ei se ocupau de fraudarea conturilor atat a cetatenilor romani, cat si a cetatenilor straini. Anul trecut ei au operat pe teritoriul Italiei. Intotdeauna operau la bancomatele fara camere de supraveghere. Asa au facut si cand i-am prins in flagrant. Este vorba de un bancomat de langa Gara Craiova", a mai spus seful BCCO Craiova. De asemenea, Gheorghe Bica a precizat ca tinerii opereaza in Romania de la sfarsitul anului trecut, reusind sa scoata in jur de 10.000 de lei. "Cardurile pe care le-am descoperit la ei sunt trimise din Italia. Este o grupare din care fac parte peste cinci membri, o parte dintre acestia fiind in Italia. Pentru prinderea celor care se afla acolo vom apela la ajutorul politistilor din Italia", a completat Gheorghe Bica.