Stiti ce-i aia un derbedeu politic? Sunt mii de definitii! Hai s-o incercam pe urmatoarea: Derbedeu politic este acel demnitar care ataca presa la momentul de sarbatoare al trecerii in Noul AN (31 decembrie 2007 - Piata Constitutiei), reprosand ana

Stiti ce-i aia un derbedeu politic? Sunt mii de definitii! Hai s-o incercam pe urmatoarea: Derbedeu politic este acel demnitar care ataca presa la momentul de sarbatoare al trecerii in Noul AN (31 decembrie 2007 - Piata Constitutiei), reprosand analistilor ca mint atunci cand critica Romania: "(...) Uita-te la analistii negri in cerul gurii, care ne descriu, in fiecare seara, o Romanie a dezastrului. E una din marile minciuni ale anului 2007!".

Ei bine, pentru ca sunt destui cei care vor sari ca arsi, inclusiv pe forum, pentru a-l apara pe Derbedeu, recunoscandu-i dreptul de a critica presa, cand vrea el, voi preciza ca citatul de mai sus este numai prima parte a definitiei Derbedeului politic. A doua parte s-a consumat in sedinta Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), din 10 ianuarie 2008, unde Derbedeul a hahait, conform comunicatului oficial: "Eu chiar cred ca Romania este in dificultate, pentru ca sunt mult prea multe lucruri care se legifereaza pentru a acoperi fraude, pentru a crea conditii sa se fure. S-a ajuns prea sus. Si vorbesc despre coruptie fara retinere (...) La noi, inca este un nivel ridicat de coruptie!".

Pai, aici, cine este "negru in cerul gurii", domnule Derbedeu? Sau, cumva, votul direct, prin care ati fost trimis in functia suprema in stat, v-a arondat si dreptul sacrosanct si exclusiv de a critica Romania? Sunteti, cumva, unicul indreptatit sa critice in Romania? Si, de cand criticile altora sunt o "minciuna", in timp ce propriile mascari critice, dar agramate, la limita prostiei feroce si a stereotipului demagogic, fara perdea, se constituie in perle ale elocintei vizionare?

Derbedeul politic, in cea mai buna traditie a dictaturilor functionale, de tip "Ceausescu", are impresia ca isi poate permite orice, pentru ca a fost "ales"! Astfel, Derbedeul politic "respinge" candidatura Noricai Nicolai, pentru functia de ministru al Justitiei invocand o asa-zisa "perceptie publica negativa cu privire la fapte anterioare, in care doamna Nicolai a fost implicata, in calitate de senator", conform comunicatului oficial din 8 ianuarie! Atunci cand premierul Tariceanu ii da replica amintindu-i ca si el are o "perceptie negativa" ("Daca ar fi sa vorbim despre argumente de imagine si despre cazuri controversate, va reamintesc doar doua cazuri in care dumneavoastra ati fost implicat: dosarul Flota si casa achizitionata in Strada Mihaileanu, pe vremea cand erati primar al Capitalei"), Derbedeul politic raspunde: "Foarte multi vin si spun 'dar si tu>>. Eu sunt ales, cu bunele si cu relele mele (...)!" (la sedinta CSM, 10 ianuarie).

Adica: Si ce daca? Poti sa faci ce vrei daca esti ales direct! Moralitatea nu exista pentru cei alesi! Mai mult! Cei alesi decid, pentru cei care aleg, ce este moral, ce este pozitiv si, mai ales, ce este "perceptie negativa"! Si, evident, ce este constitutional! Derbedeul politic declama la sedinta CSM anuland nominalizarea facuta constitutional de Tariceanu, pentru postul de ministru al Justitiei: "(...) Nu voi accepta sa semnez ca un notar, in orice conditii, orice persoana. Presedintele Romaniei nu este notar si in Constitutie spune 'Primul ministru propune si Presedintele decide prin emiterea decretului>>". Evident, nu veti gasi, in Constitutie, termenul "a decide", in dreptul Presedintelui, atunci cand e vorba, in articolul 85 (2), sa "numeasca" sau sa "revoce" pe cineva, in guvern, numai la "propunerea Primului-ministru"! Dar nu va panicati! Derbedeul este, intotdeauna, "ales cu bune si rele"!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.