INCREDIBIL. Peste 30 de copaci au fost rasi de pe spatiul verde ce margineste aleea principala a Complexului Romexpo. Defrisarea ar putea continua si in zilele urmatoare, in conditiile in care inspectorii Primariei Sectorului 1 nu au reusit nici macar sa identifice zona. Pe spatiul verde din interiorul Romexpo mai sunt cel putin 50 de astfel de copaci, care in conditiile date, ar putea fi pusi la pamant.

16:44 - MISIUNE
PLOIESTI. Traficul rutier se desfasura cu dificultate ieri pe DN 1 - in vestul Ploiestiului - pe 20 de kilometri din cauza cetii.
COOPERARE. O echipa de 14 politisti romani va pleca la 15 ianuarie in Italia, pentru trei luni, pentru a continua misiunea inceputa in 2007.

16:49 - AMaNARE
JUSTITIE. Protestul personalului auxiliar din instante a fost amanat pana in februarie, atunci cand ar trebui platite sumele restante din ultimii sase ani, asa cum au promis reprezentantii Ministerului Justitiei la intalnirea de ieri, a declarat pentru Mediafax Stefania Teleman, presedintele Projust.
ANCHETA. Membrii comisiei de ancheta constituita in cazul incidentului aviatic produs miercuri seara pe Aeroportul Bacau au ridicat cutiile negre ale avionului, reprezentantii Consiliului Judetean Bacau asteptand, in prezent, rezultatele anchetei pentru sanctionarea vinovatilor.

SISTEMUL PUBLIC - Angajatii au zi lucratoare azi
Salaraiatii institutiilor din sistemul public vor avea astazi program normal de lucru, pentru a recupera ziua libera din 24 decembrie, conform Hotararii Guvernului nr. 1511 din 12 decembrie 2007. Pentru ziua lucratoare de astazi angajatii nu vor fi platiti suplimentar si nici nu vor avea dreptul la timp liber corespunzator pentru orele de munca.

LISTE FALSE - Medic galatean, la judecata
Un medic de familie din Galati a fost trimis in judecata, dupa ce a falsificat lista propriilor pacienti, inscriind pe ea persoane aflate in ingrijirea altor doctori. Nicoleta B. va fi judecata pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata si abuz in serviciu. Doctorul nu avea consimtamantul asiguratilor pentru care a solicitat si obtinut transferul.

VASLUI - Agresorul unui profesor, prins
Barbatul care a agresat in urma cu doua luni un profesor de la Liceul "Anghel Rugina" din Vaslui a fost prins de politisti, la doua luni de la incident, in timp ce incerca sa sparga un chiosc de ziare din statia CFR Galati. Agresorul, Mitea Amariei, a fost incarcerat la Peniteciarul Galati, urmand sa fie transferat la Penitenciarul Vaslui. In noaptea de 13 spre 14 noiembrie 2007, profesorul Radu Pruncu a fost batut cu bestialitate in locuinta sa, dupa care agresorul a furat aparatura electronica si bani. (Ana Ionascu)

Citeste si:

EDUCATIE - Conflict intre sindicate si MECT
Federatia Sindicatelor din Invatamant "Spiru Haret" a solicitat presedintelui Romaniei, Traian Basescu, sa medieze conflictul declansat intre Federatie, pe de o parte, si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) si Guvernul Romaniei, pe de alta parte. Declansarea conflictului este cauzata de lipsa de reactie a ministerului, la solicitarea sindicatelor pentru inceperea negocierii cresterilor salariale pentru anul 2008, actiune ce trebuia finalizata odata cu intrarea in vigoare a Bugetului pe noul an. (Alina Gavrila)

GALATI - Elev injunghiat de un coleg
Un copil in varsta de 13 ani a ajuns in stare grava la Spitalul de Urgenta din Galati, joi seara, dupa ce a fost injunghiat in piept cu un cutit, de un alt copil cu un an mai mic decat el, conflictul izbucnind din cauza unei discutii purtate pe Internet. Dupa ce s-au certat pe Internet, cei doi copii au iesit in fata blocului si s-au luat la bataie. Baiatul in varsta de 12 ani l-a lovit cu un cutit pe cel de 13 ani. Victima a fost internata in spital, avand o rana la doar cativa centimetri de inima. (Daniel Mihalascu)

MEHEDINTI - Accident in lant, provocat de seful CJ
Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Constantin Sarbulescu, a fost implicat ieri intr-un accident de circulatie in Drobeta Turnu-Severin, masina de teren pe care o conducea derapand pe gheata si lovind un alt autoturism care a fost proiectat, apoi, intr-o masina parcata. In urma accidentului nu au existat victime. Potrivit politistilor, soferul nu a adaptat viteza la conditiile de carosabil acoperit cu gheata, motiv pentru care a fost sanctionat cu sase puncte amenda, valoarea punctului fiind de 50 de lei.

CLUJ - Alunecari de teren in Mihai Viteazu
Primarul localitatii clujene Mihai Viteazu, Ioan Zeng, a cerut ieri ajutorul autoritatilor judetene in ceea ce priveste alunecarile de teren care au afectat aproape 20 de case din satul Cheia, trei imobile fiind in pericol de prabusire. Zeng a mai spus ca locuitorii din doua dintre casele care risca sa se prabuseasca s-au mutat deja, in timp ce o familie mai locuieste acolo, insa "cu frica". Casele din satul Cheia au fost afectate si de circulatia camioanelor grele pe drumul national DN 75.

EVACUARE - Alarma falsa la Tribunalul Bucuresti
Noul sediu al Tribunalului Bucuresti de la fostul magazin Junior, precum si cel vechi, unde isi desfasoara activitatea Judecatoriile sectoarelor 1 si 4, au fost evacuate ieri la ora 11:50, in urma unei amenintari telefonice cu bomba. La fata locului s-au deplasat echipe de pirotehnisti ai Politiei Capitalei, zona fiind imediat izolata. Comisarul Christian Ciocan a precizat ca telefonul de amenintare a fost dat din Bucuresti, de pe un telefon mobil, de un barbat care a folosit o cartela pre-pay. Dupa verificarea cladirilor, activitatea a fost reluata.