Guvernul pregateste o serie de masuri care sa limiteze accesul strainilor pe piata muncii din Romånia. Totodata, Executivul va elabora un plan care sa sprijine reintoarcerea capsunarilor.

Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de
Guvernul pregateste o serie de masuri care sa limiteze accesul strainilor pe piata muncii din Romånia. Totodata, Executivul va elabora un plan care sa sprijine reintoarcerea capsunarilor.

Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse propune, pentru anul acesta, doar 10.000 de autorizatii de munca pentru strainii care vor sa munceasca in Romania. Astfel, potrivit unui proiect de act normativ, publicat recent, pe pagina de internet a ministerului, cetatenii din alte tari care vor vrea sa munceasca in Romania vor avea la dispozitie cu 2.000 de autorizatii mai putin fata de anul trecut. Mai mult, proiectul prevede si faptul ca Ministerul Muncii poate elabora programe speciale in ceea ce priveste facilitarea sau restrangerea, dupa caz, a accesului anumitor categorii profesionale de straini, in functie de cerintele de pe piata muncii din tara noastra. Proiectul mai stabileste si faptul ca autorizatiile de munca prevazute in acorduri, conventii sau intelegeri bilaterale incheiate de Romania cu alte state nu sunt incluse in acest numar. De asemenea, autorizatiile de munca ce vor fi eliberate & icirc;n anul 2008, precum si autorizatiile de munca eliberate anterior intrarii in vigoare a prezentei hotarari pot fi prelungite in conditiile prevazute de lege. Totodata, in situatia in care numarul cererilor pentru eliberarea de noi autorizatii de munca este mai mare decat numarul stabilit prin actul normativ, acesta poate fi suplimentat prin hotarare de Guvern, in baza unui memoriu justificativ, la propunerea MMFES.

Romånia isi vrea angajatii inapoi


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.