In perioada ianuarie-martie a.c., toate agentiile de turism din tara ofera reduceri ce pot ajunge pana la 15% catre toate destinatiile, mai putin catre cele de schi, aflate in plin sezon.
"Din punctul de vedere al preturilor, lunile ianuarie, februarie si martie sunt cele mai bune pentru a vizita o capitala, a merge la shopping intr-un week-end prelungit sau a merge intr-o destinatie exotica. Cele mai multe reduceri sunt de genul: stai cinci nopti si platesti patru sau se stau trei nopti si se platesc doua", a declarat recent directorul agentiei Fortuna Business Travel, Luminita Alexandru.
Potrivit acesteia, reducerile pe care le fac agentiile de turism depind in mare masura de reducerile pe care sunt dispuse sa le faca hotelurile si companiile aeriene.
"Aceste oferte difera de la un hotel la altul si se aplica, de regula, pana la sfarsitul lui martie, mai putin pe zonele de schi, unde acum este considerat sezon. In plus, foarte multe hoteluri aplica reduceri pentru rezervari in avans, cu circa 10 sau 15% din tarif. Acestea sunt valabile pentru strainatate, la noi in tara reducerile sunt cam putine. Mai primim cate o oferta speciala, dar nimic semnificativ", a precizat aceasta.
Coordonatorul tour-operatorului Tunisiana Travel, Gavril Gui, a declarat recent ca agentia pentru care lucreaza ofera in luna ianuarie reduceri de pana la 15% pentru cei care vor pleca in Tunisia in vara acestui an.
"Prin aceste reduceri oferite pentru inscrierile in extrasezon, incercam sa evitam aglomeratia din vara. Plecarile catre Tunisia se fac incepand cu 2 aprilie si pana in luna noiembrie. Cele mai cautate destinatii din aceasta tara sunt statiunile de pe malul Marii Mediterane, desertul Sahara si complexul arheologic de la Cartagina", a precizat Gui.
Potrivit acestuia, anul trecut, circa 16 mii de romani au vizitat Tunisia folosind serviciile agentiei, direct sau prin intermediul altor agentii de turism, numarul acestora fiind aproape dublu fata de 2006.