Distribuitorul de medicamente PharmaFarm Cluj-Napoca intentioneaza sa contracteze credite in valoare de 20 de milioane euro de la banci si de la actionarul majoritar, imprumuturile urmand sa fie garantate cu bunuri ale companiei. Astfel, actionarii P
Distribuitorul de medicamente PharmaFarm Cluj-Napoca intentioneaza sa contracteze credite in valoare de 20 de milioane euro de la banci si de la actionarul majoritar, imprumuturile urmand sa fie garantate cu bunuri ale companiei. Astfel, actionarii PharmaFarm vor discuta in adunarea generala din 31 ianuarie contractarea unui credit bancar de 10 mil. euro si a unui imprumut tot de 10 mil. euro de la actionarul majoritar, se arata intr-un comunicat al companiei remis pietei Rasdaq, citat de Mediafax.
Actionarul majoritar al PharmaFarm este compania ungara Richter Gedeon, care a achizitionat, prin intermediul Armedica Trading - divizia pentru strategii de dezvoltare din Romania - 95,78% din actiunile distribuitorului, de la grupul german Celesio, pentru 45,15 mil. lei. Totodata, actionarii vor discuta vanzarea mai multor imobile si modificarea capitalului social, prin inlocuirea unei parti din aportul in natura, cu numerar, reprezentand valoarea mai multor terenuri din Cluj-Napoca, respectiv circa 39.000 lei.
In luna septembrie 2007, PharmaFarm a raportat pierderi in crestere cu 88%, la 9,54 mil. lei, comparativ cu perioada similara din 2006, si venituri de 115,27 mil. lei, mai mari cu 14,7%. PharmaFarm detine 10 depozite si o retea de 14 farmacii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.