Acum 12 ani, Gabriel Badea visa sa-si intemeieze o familie, sa-si poata ajuta parintii si cei noua frati. Viata i s-a schimbat total printr-o taietura de strung: a ramas paralizat. O femeie numai suflet, sotia marelui fotbalist Gicu Dobrin, vrea

Acum 12 ani, Gabriel Badea visa sa-si intemeieze o familie, sa-si poata ajuta parintii si cei noua frati. Viata i s-a schimbat total printr-o taietura de strung: a ramas paralizat. O femeie numai suflet, sotia marelui fotbalist Gicu Dobrin, vrea sa-i dea pasii inapoi.

In camera primitoare de la Centrul de asistenta si ingrijire Pitesti, Gabi rememoreaza ziua in care viata lui a luat alt curs. In anul 1995, pe cand lucra la strung niste piese, tanarul de 24 de ani s-a accidentat. Nu spune mai mult,
nu-i place sa-si aduca aminte, caci, spune Gabi, la ce i-ar mai folosi? Drama paraliziei e si mai crunta atunci cand esti sarac. Parintii nu l-au putut ingriji corespunzator si a ramas la centru.

GENEROS SI LUPTATOR. O perioada a fost paralizat complet, dupa luni bune de tratament a putut sa-si foloseasca mainile si astazi ies adevarate bijuterii din priceperea lor: caciulite, fulare tricotate, biserici si manastiri realizate din plastic si carton, din ambalaje. De cand a aflat de operatia salvatoare cu celule stem, Gabi nu se mai poate gandi decat la cum ar fi... Fara sa se planga insa de starea in care se afla, mai ales ca din 2004 a renuntat la pensia de persoana cu handicap si e angajat ca ergoterapeut la centru. "Da, sunt o persoana paralizata, dar ma descurc bine. Trebuie sa ma descurc", spune zambind. Si ca sa ne arate cat este de puternic, Gabi trece singur de pe caruciorul cu rotile pe scooter-ul electric care-i permite sa se deplaseze pe distante mai lungi. Isi ia fiecare picior cu mainile, dupa o tehnica devenita rigoare, si se muta prin forta bratelor. In calea visului de a merge iar stau banii: 40.000 de euro.

SPRIJIN. Nenorocirea care l-a tintuit in carucior i-a fost alinata de cativa oameni. Prietenii il viziteaza, angajatii centrului il trateaza ca pe un coleg deosebit, iar pacientii - ca pe un prieten de nadejde. Pe langa acestia, un adevarat inger pazitor i-a promis lui Dumnezeu ca va face tot ce-i sta in putere pentru ca banii necesari operatiei in China sa fie stransi. Gica Dobrin, cu sufletul greu de pe urma pierderii unui sot iubit, marele Gicu Dobrin, si-a revarsat bunatatea asupra tanarului. "Si sotul meu a fost o luna pe carut, asa ca Gabi. Stiu ce inseamna", spune in timp ce se plimba alaturi de Gabi in curtea centrului.

INGER PAZITOR. Promisiunea s-a infiripat chiar inainte ca Gicu Dobrin sa se imbolnaveasca. Acesta era bucuros ca poate oferi un dar atat de frumos unui tanar pedepsit de soarta. Daca ar fi dispus de intreaga suma pentru a-l ajuta pe Gabi, Gica Dobrin n-ar fi ezitat. Dar 40.000 inseamna multi bani si e nevoie ca mai multe maini sa se uneasca pentru a cladi un vis. "Sunt convinsa ca oamenii care au fost alaturi de mine, la durerea mea, vor da pentru Gabi, ca sa primim recompensa de Sus", o spune cu chipul luminat de incredere. "Am primit de la Dumnezeu mult de tot. Si acum, dupa moartea sotului meu, primesc, caci ce a lasat el in urma a ramas sa primesc eu."


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.