SA NU-I FIE DE DEOCHI DE VIATA!
Dupa ani lungi de cercetari in laboratoare, medicina a scos pe piata o fraza, sintetizand unul din principalele secrete ale vietii: "Omul are varsta vaselor sale". Cu alte cuvinte, daca vasele s-au infundat, imp
SA NU-I FIE DE DEOCHI DE VIATA!
Dupa ani lungi de cercetari in laboratoare, medicina a scos pe piata o fraza, sintetizand unul din principalele secrete ale vietii: "Omul are varsta vaselor sale". Cu alte cuvinte, daca vasele s-au infundat, impotmolindu-se cu grasimi, asta inseamna batranete, iar daca sangele alearga sprinten prin artere, asta se traduce prin starea de tinerete. Indraznesc sa lansez o alta zicere in care cred: "Omul are varsta viselor sale". Si nu este doar joaca de-a cuvintele, schimband o vocala si transformand vasele in vise. Ci cred cu tarie in tineretea sufletului, in tineretea gandului, care pot domina imbatranirea incheieturilor, rateurile date de o inima peste care au trecut anii sau inceperea uitarii de care se face vinovat un creier apasat de trecerea vremii. Am vazut batrane uluindu-te cu tineretea sufletului si gandirii lor dupa cum am vazut tineri abia iesiti din bacalaureat, care erau de fapt niste mosi prin lipsa de chef a mersului inainte prin viata, imbatraniti de o plictiseala si o somnolenta a visarilor si ambitiilor. A fi tanar inseamna a zbura in inalt, a visa atat de inalt incat vulturii sa fie obligati sa astepte la "cedeaza trecerea". Trecerea prin viata e o permanenta lupta cu timpul, lupta pe care oricum pana la urma o pierzi, dar depinde cat de mult tii in echilibru meciul, amanand victoria trecerii vremii asupra omului. Am cunoscut un om senzational de tanar, desi in actele lui scria varsta de 92 de ani. Era o femeie extraordinara, scanteietoare, spirituala, clocotind de viata si la 92 de ani, iar numele ei este Silvia Dumitrescu Timica, superba noastra actrita. A jucat in piese pana la 88 de ani, mai ales in piesa "Micul Infern", care o tinea in scena tot timpul. "Si azi, la 92 de ani, as mai juca, caci stiu rolul la nivel de virgula, dar uite ca-mi obosesc genunchii." Povestea cu savoare cum i-a gatit tot felul de mancaruri sotului, Gheorghe Timica, la randu-i mare actor. "Atatia iepuri la tava i-am gatit lui Timica incat, cand voi ajunge in rai, inca de la poarta imi vor zice: 'Tu du-te la cantina!>>."

Asa isi privea cu umor si sfarsitul atat de tanara nonagenara Silvia Dumitrescu Timica.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.