Guvernul britanic a interzis cetatenilor sai sa pastreze elefanti in curtea din spatele casei, relateaza site-ul Ananova.

Interdictia vine ca urmare a unei petitii online in care cei 650 de semnatari solicita ca magazinele de animale
Guvernul britanic a interzis cetatenilor sai sa pastreze elefanti in curtea din spatele casei, relateaza site-ul Ananova.

Interdictia vine ca urmare a unei petitii online in care cei 650 de semnatari solicita ca magazinele de animale sa poata pune in vanzare elefanti. Se pare ca petitia a fost elaborata de un tanar de 12 ani. "Credem ca ar fi un lucru pozitiv ca fiecare copil din Marea Britanie sa aiba un elefant. Inca din copilarie visam sa am grija de aceste creaturi magnifice, dar acum, la douasprezece ani, vad ca nimeni nu ma ia in serios. Elefantii sunt creaturi de la care copiii pot invata multe lucruri bune", se mentioneaza in petitie. Oficiali din guvern s-au aratat de acord cu faptul ca detinerea unui animal poate fi un lucru bun, insa nu cred ca elefantii s-ar dovedi animale de casa prea potrivite. "Aceste animale sunt foarte mari si nu sunt obisnuite sa fie domesticite. In plus, au nevoi care ar fi imposibil de satisfacut intr-un magazin de animale sau in casele oamenilor. De asemenea, ei pot fi periculosi si, de aceea, ar fi riscant sa fie tinuti in curtea din spate", se precizeaza in raspunsul guvernului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.