Ion Iliescu este mai cavaler decat Mircea Geoana si aduce mai multi bani in casa pentru familia sa. Daca actualul lider al PSD, Mircea Geoana, lasa pe umerii sotiei sale Mihaela responsabilitatea de a strange bani albi pentru zile negre, in casa lui
Ion Iliescu este mai cavaler decat Mircea Geoana si aduce mai multi bani in casa pentru familia sa. Daca actualul lider al PSD, Mircea Geoana, lasa pe umerii sotiei sale Mihaela responsabilitatea de a strange bani albi pentru zile negre, in casa lui Iliescu, lucrurile stau invers. Fostul presedinte este cel care isi intretine familia, contribuind la bunastarea acesteia, aducand lunar nu mai putin de patru indemnizatii, in vreme ce veniturile sotiei Nina se rezuma doar la pensie, in valoare de circa 9 milioane de lei vechi.

Presedintele de onoare al social-democratilor, Ion Iliescu, a scapat de eticheta de „sarac si cinstit“, pe care se pare ca i-a transferat-o sotiei, si se poate lauda ca s-a descurcat chiar si in economia de piata. Veniturile liderului PSD provin din indemnizatia de senator, din cea primita de la Administratia Prezidentiala (in calitate de fost sef de stat), la care se adauga pensia pensionarului Iliescu si o alta contributie baneasca de la Academia de Stiinte Agricole si Silvice.

Castiguri de 1,6 miliarde de lei
Potrivit declaratiei de avere actualizate pe site-ul Senatului , Ion Iliescu a primit anul trecut o indemnizatie de parlamentar de 53.950 RON, iar de la Presedintie, veniturile primite s-au ridicat la 55.600 RON. Nici pensia lui Iliescu nu e de trecut cu vederea, intaiul pensionar al tarii primind pe cupon peste 27 milioane de lei vechi lunar, ceea ce reprezinta 33.000 RON pe an. A patra indemnizatie, liderul PSD o ia de la Academie, in suma de 8.400 RON. La nivelul anului 2007, Iliescu a incasat venituri totale de circa 160.000 RON, adica 1,6 miliarde de lei vechi. Potrivit declaratiei de avere, sotia sa, Nina Iliescu, are un singur venit, provenit din pensie, in valoare de 10.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.