O serie de stenograme facute dupa interceptarile telefonice ale celor retinuti in lotul 'Gazeta>> arata cum controlau aceste personaje o buna parte din fluxurile financiare din judetul Cluj. Multe dintre impartelile bugetelor locale erau facute cu acordul lui Liviu Man, directorul trustului 'Gazeta>>, in favoarea unor apropiati de-ai sai. Ziarul 'Gardianul>> prezinta cåteva dintre discutiile lui Man, referitoare la bugetul echipei de fotbal CFR Cluj, precum si la planul pe care si-l facuse acesta si oamenii sai, de scoatere de pe piata a unor investitori din afara. Reamintim cititorilor ca aceeasi grupare a pus la cale deschiderea unui dosar pe numele comisarului sef Toma Rus, actualul adjunct de la „Crima organizata“, folosindu-se de relatiile cu procurorul
Florin Maghiar.

Unul dintre apropiatii gruparii „Gazeta“, care le si cerea permanent diverse servicii acestora, era omul de afaceri Arpad Paszkany, finantatorul clubului de fotbal CFR Cluj. Acesta a incercat in repetate randuri sa puna presiune pe cei de la primarie, prin intermediul ziaristilor, pentru a obtine mai multi bani p entru clubul sau de fotbal. La fiecare discutie de la Consiliul Local Cluj legata de aceasta tema erau activati oameni-cheie ce aveau rolul de a directiona banii acolo unde trebuie. Mai mult, investitorii care incercau sa intre pe piata din Cluj erau alungati sau „vamuiti“ corespunzator de aceleasi personaje.

SOS: 'Se impart banii din fotbal>>
La inceputul lui 2006, disperat probabil ca nu va inhata suma pe care si-o dorea, Paszkany apeleaza la brigada sa de ziaristi, sa le ceara sa faca presiuni la primarie. La randul sau, Liviu Man apeleaza la unul dintre oameni sai de incredere pentru a rezolva problema. Prima dintre stenogramele intrate in posesia „Gardianul“ este o convorbire intre un om de incredere al lui Paszkany si Liviu Man. Primul ii spune pasul legat de finantarea echipei, iar al doilea ii promite ca isi va pune oamenii sa faca presiuni. Dintr-o alta stenograma rezulta ca Liviu Man a sunat imediat un personaj notat cu X, despre care anchetatorii cred ca ar fi Mihai Petean, redactor sef la „Gazeta de Cluj“. Discutia a avut loc pe 18 ianuarie 2006.

Man Liviu.: Am o rugaminte la tine, maine la ora unu se impart banii pentru fotbal si o sa se dea iara egal banii U Cluj cu CFR Cluj... rugamintea mea: in materialul in care tu l-ai trimis si care apare maine in „Buna Ziua Ardeal“ sa inseram o chestie... si acuma chiar mi se pare normal, nu ca-s io prieten cu Paskani.... a... nu mi se pare normal ca o echipa care e in Divizia A si o ajuns in finala Cupei Intertoto UEFA Intertoto sa ia tot atatia bani cat o echipa din Divizia B.

X: Din Divizia B, da...
M.L.: Si macar o chestie simbolica ar trebui de departajare, ca de aia ii Divizia B si Divizia A, ca nu toata lumea poate sa joace in Divizia A, no... Si cheltuielile is altele... Sa inserezi chestia asta in material si sa o rogi pe Mema... sa bage nu stiu...