Creditorul este tot o companie din grup, iar banii vor fi returnati intr-un an.

Noul proprietar al Rompetrol, compania nationala de petrol si gaze din Kazahstan, KazMunaiGas, a contractat un credit-punte sindicalizat de 3,1 miliarde
Creditorul este tot o companie din grup, iar banii vor fi returnati intr-un an.

Noul proprietar al Rompetrol, compania nationala de petrol si gaze din Kazahstan, KazMunaiGas, a contractat un credit-punte sindicalizat de 3,1 miliarde de dolari de la KazMunaiGas PKOP Investment pentru finantarea achizitiei Rompetrol, potrivit Reuters.



Returnarea imprumutului se va realiza in termen de un an la o dobinda de 0,9% peste LIBOR. Imprumutul-punte este acordat, in general, la o dobinda ridicata si este asigurat prin garantii imobiliare sau prin stocuri. La sfirsitul lunii august 2007, firma Rompetrol Holding, din Elvetia, controlata de omul de afaceri roman Dinu Patriciu, a incheiat un acord pentru vinzarea catre compania KazMunaiGas a unei participatii de 75% din actiunile The Rompetrol Group, inregistrat in Olanda. Grupul a fost evaluat la 3,6 miliarde de dolari, astfel ca valoarea participatiei preluate de KazMunaiGas, care urmeaza sa fie ajustata in functie de valoarea datoriilor, se ridica la 2,7 miliarde de dolari. Tranzactia a fost aprobata de Comisia Europeana.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.