Judecatoarea Lidia Barbulescu a fost aleasa, ieri, in functia de presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, cu 15 voturi "pentru" si unul "impotriva". Singura persoana care a votat contra Lidiei Barbulescu a fost procurorul general al Roma
Judecatoarea Lidia Barbulescu a fost aleasa, ieri, in functia de presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, cu 15 voturi "pentru" si unul "impotriva". Singura persoana care a votat contra Lidiei Barbulescu a fost procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi. Tot ieri a fost ales in functia de vicepresedinte al CSM si procurorul DIICOT Gratiana Isac, cele doua urmand sa asigure conducerea institutiei in urmatorul an. Lidia Barbulescu este cunoscuta pentru relatia stransa cu fostul ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu, si pentru conflictul cu Monica Macovei, care a cerut, in 2007, anchetarea judecatoarei pentru trafic de influenta. Aceasta ar fi intervenit, in calitate de membru al Comisiei de legislatie a CSM, pentru modificarea regulamentului la examenul de intrare la Institutul de Criminologie, inainte ca fiica sa sa dea concurs la Institut. Judecatoarea Barbulescu mai este cunoscuta pentru replica acida pe care i-a dat-o lui Traian Basescu, atunci cand presedintele a criticat dur CSM-ul de Ziua Justitiei.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.