La premiera din aceasta seara va fi prezent si autorul, Peter Nadas, dramaturg, eseist si prozator maghiar. "Nu povestea ma intereseaza in teatru. Nici ideile. Acestea sunt chestiuni ce tin de literatura si filosofie. In teatru ma intereseaza sistemu
La premiera din aceasta seara va fi prezent si autorul, Peter Nadas, dramaturg, eseist si prozator maghiar. "Nu povestea ma intereseaza in teatru. Nici ideile. Acestea sunt chestiuni ce tin de literatura si filosofie. In teatru ma intereseaza sistemul de relatii dintre trupurile vii. Imaginea, dar nu in sensul in care este definita notiunea in artele plastice. Ma intereseaza imaginile in miscare ale trupurilor vii. Am incercat sa ma axez pe calitatile muzicale ale limbajului. Am vrut sa creez un mediu lingvistic subtil in care actorilor li se cere sa vorbeasca prin intermediul conexiunilor interioare ale trupurilor.", marturiseste dramaturgul.
Intalnirea dintre Peter Nadas si Laszlo Bocsardi se anunta a fi una cel putin interesanta, dramaturgul fiind unul dintre cei mai importanti scriitori de azi ai Ungariei, cunoscut si in strainatate, autor a peste 20 de volume (romane, nuvele, povestiri, eseuri, piese de teatru) traduse in toate limbile de circulatie internationala. Laszlo Bocsardi, de asemenea, este unul dintre cei mai importanti regizori ai momentului, in Romania, avand spectacole montate pe numeroase scene din intreaga tara si din strainatate, printre acestea numarandu-se, numai in 2007, "Regele Lear" de W. Shakespeare la Teatrul "Tamasi Aron" din Sf. Gheorghe si la Teatrul National din Budapesta si "Don Juan" al lui Moliere la Teatrul "Toma Caragiu" din Ploiesti. (M.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.