Norica Nicolai a devenit, poate neasteptat, o arma redutabila pentru Traian Basescu in conflictul sau cu premierul Calin Popescu-Tariceanu. Chiar daca, in cazul instalarii in functie a unui ministru, Legea fundamentala se impotmoleste undeva intre Palatele Victoria si Cotroceni, Basescu foloseste orice fel de informatii, indiferent de context, pentru a-si lovi adversarii.

Prezentam cateva evenimente publice care au fost legate direct de Norica Nicolai si care, poate, cantaresc in razboiul dintre Tariceanu si Basescu.

CNSAS...
Cea mai interesanta miscare pe care a facut-o Norica Nicolai, la inceputul anului 2007, a fost legata de un amendament la Legea Consiliului National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS). Atunci, a fost acceptat, in Comisia Juridica de la Senat, cu votul Noricai Nicolai, un amendament care ii scotea pe toti fostii conducatori ai Partidului Comunist Roman de sub incidenta actului normativ. La vremea respectiva, Marius Oprea, consilierul pe probleme de securitate al premierului Tariceanu, declara ca acel amendament ar echivala cu reabilitarea lui Nicolae Ceausescu.

... Ne poata...
Acel vot al Noricai Nicolai privitor la CNSAS nu a facut insa atata valva ca scandalul „Nepoata“. In anul 2006, o nepoata a senatorului PNL Norica Nicolai a votat in locul liberalului Serban Stratila, care in acel moment era la bufet. Votul a fost filmat si a creat un scandal in plenul Senatului, iar nepoata Noricai Nicolai a fost scoasa din sala, pe o usa laturalnica, de... colegul sau de partid Teodor Melescanu. Ulterior, Parchetul General a scos-o basma curata pe nepoata Noricai Nicolai, Anca Hodos. Procurorii au sustinut ca fapta Ancai Hodos nu este de natura penala.

... SRI...
Anul trecut, Mugur Ciuvica, presedintele Grupului de Investigatii Politice (GIP), a dat publicitatii mai multe note ale SRI, una dintre ele continand date despre... Norica Nicolai: „Domnule Director, informatia prezentata se refera la unele afirmatii ale senatorului PNL Norica Nicolai“ si este semnata de generalul de brigada Vasile Stanciu, in calitate de „sef al Grupului de Evidenta“.