Soferul unei masini de transport de valori a fost impuscat ieri in Piata Victoriei din Bucuresti. Masina tocmai alimentase bancomatele de la Palatul Victoria. Ranitul, Catalin Sebe (foto), este internat la Spitalul Floreasca, fiind in afara pericol

Soferul unei masini de transport de valori a fost impuscat ieri in Piata Victoriei din Bucuresti. Masina tocmai alimentase bancomatele de la Palatul Victoria. Ranitul, Catalin Sebe (foto), este internat la Spitalul Floreasca, fiind in afara pericolului.

A RIDICAT PIEDICA. Nu a fost un atac al hotilor, ci un moment de neatentie al colegului. Echipa firmei G4S Security Services SRL se pregatea sa plece mai departe dupa alimentarea bancomatelor, dar masina n-a ajuns decat pana in rondul din fata Muzeului "Grigore Antipa". Cei doi, Catalin Sebe si Adrian Badea, isi lasasera la poarta pistoalele din dotare, deoarece le este interzisa intrarea cu arme in sediu. In fata muzeului, arma lui Badea Adrian, aflat pe bancheta din spate a masinii, s-a descarcat. Glontul a perforat scaunul din fata si a intrat in sofer.

La fata locului s-au prezentat rapid politisti, mai multe echipe de jandarmi pentru a securiza zona, criminalisti si un procuror. Anchetatorii au stabilit ca pistolul Carpati 7,65 mm, al colegului de pe locul din dreapta, s-a descarcat, dar nu asa cum a incercat sa sustina initial posesorul armei. Prima varianta ajunsa la presa a fost ca glontul ar fi ricosat in peretele blindat al vehiculului si l-ar fi ranit pe sofer chiar in momentul demarajului. Dar aceasta a fost infirmata mai tarziu de Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei: "Nu a fost vorba de nici un ricoseu. Arma a fost manipulata imprudent si incorect. S-a descarcat, a trecut prin scaun, l-a lovit in torace pe Catalin, fara a-i atinge plamanii, apoi in antebrat. Procurorii efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa". Pana la urma, Badea a recunoscut in fata procurorilor ca a manevrat arma gresit. Aseara, procurorul de caz Alexandru Georgescu a facut si reconstituirea cazului.

Desi glontul i-a provocat trei rani, nu i-a afectat organele vitale, iar soferul, in varsta de are 37 de ani, era constient cand a ajuns la Spitalul de Urgenta Floreasca. "Pacientul este echilibrat. A fost adus de ambulanta de la locul accidentului, echilibrat hemodinamic si respirator. Prezinta doua plagi de perete toracic pe dreapta, lateral, si plaga de antebrat drept, prin impuscare. Nu sunt plagi penetrante care sa afecteze organe vitale. Nu sunt nici zgarieturi, dar nu au afectat organele vitale. Urmeaza sa mai fie investigat si va merge la sala de operatie pentru investigarea finala, operatorie", a declarat medicul de garda de la "Urgente Majore", Sorina Marga Sovar, medic primar, medicina de urgenta. Ranitul va ramane internat la Spitalul Floreasca, la sectia de Chirurgie Plastica.

ANTECEDENTE. Firma care efectua transportul banilor la bancomatele Guvernului nu este la primul incident de acest fel. Anul trecut, alt accident s-a soldat cu moartea angajatului si a sotiei sale. La 17.07.2007, Cornel Francu, agent transport valori, si-a impuscat sotia cu arma din dotare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.