Fileul hering matias salmon Ocean Fish are in compozitie: "file hering marinat 85%, ulei vegetal 10%, sare 4%, condimente 1%.Coloranti naturali E 162 (rosu de sfecla), E 163 (antociamina). Produsul poate contine urme de lapte praf, praf de ou, mustar, seminte de susan. Conservantii E 211 (benzoat de sodiu), E 200 (acid sorbic)".

ANALIZA. Heringul este un peste marin valoros, cu o proteina cu valoare biologica ridicata si un continut semnificativ de acizi grasi cu lant lung omega 3, esentiali pentru sanatate. In preparat insa heringul se afla in combinatie cu o cantitate foarte mare de sare - 4% - si cu doi conservanti - E 211 si E 200. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi atrage atentia asupra faptului ca E 211 poate declansa ADHD, dar si migrene, fiind neurotoxic. Acidul sorbic poate produce iritatii dermice, alergii si distruge rara si pretioasa vitamina B12, absolut necesara fixarii fierului si sanatatii sistemului nervos. Produsul poate fi consumat cu moderatie de persoanele sanatoase. Nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, cardiovascularilor, celor cu boli hepatice, hipertensivilor, persoanelor cu afectiuni neurodegenerative, cancere, celor cu boli dermatologice, renale, alergicilor, supraponderalilor si obezilor, persoanelor cu tendinte la edeme si celor cu celulita.