Mereu nominalizat, dar niciodata castigator>>. Acesta este oful multora dintre actori si regizori. Premiile Oscar i-au ocolit de prea multe ori, ghinionistii sperand ca 'de data aceasta va fi cu noroc>>. De la actori de top ca Tom Cruise sau Johnny
Mereu nominalizat, dar niciodata castigator>>. Acesta este oful multora dintre actori si regizori. Premiile Oscar i-au ocolit de prea multe ori, ghinionistii sperand ca 'de data aceasta va fi cu noroc>>. De la actori de top ca Tom Cruise sau Johnny Depp la regizori de marca, precum Lars von Trier sau Alan Parker, multi isi doresc macar o statueta cu 'unchiul>> Oscar.

Anul 2007 a fost unul marcant pentru Martin Scorsese. Dupa multa munca si rabdare, regizorul unora dintre cele mai mari filme din istoria cinematografica a primit, in sfarsit, Oscarul. Singurul mare premiu ce-i lipsea din palmares. Asadar, se pare ca exista sperante. Printre cei care s-au aflat de multe ori la un pas de „incoronare“ se afla Tom Cruise, Leonardo di Caprio sau Michelle Pfeiffer. Fiecare a fost nominalizat la Premiile Oscar de trei ori, fie pentru cel mai bun actor in rol principal, fie pentru rol secundar. Scientologul Cruise a intrat in vizorul criticilor americani in 1990 cu rolul din „Nascut pe 4 iulie“. Au urmat, apoi, nominalizari pentru „Jerry Maguire“ (1997), rol principal, si „Magnolia“ (200 0), rol secundar. Pentru Leonardo di Caprio, filmul „Aviatorul“, un proiect personal, ar fi trebuit sa insemne punctul culminant al carierei sale in 2005. Insa nici el, si nici regizorul filmului, Scorsese, nu au avut noroc. Actorul a mai primit alte doua nominalizari: in 2006, pentru „Blood Diamond“ si in 1994, pentru rolul secundar din „What's eating Gilbert Grape“. Dupa ce a intrat in lumea buna a cinematografiei, jucand alaturi de Al Pacino in „Scarface“, Michelle Pfeiffer s-a amagit si ea la gandul ca ar putea tine discursul de multumire pentru un Premiu Oscar. De trei ori. A fost nominalizata, mai intai, pentru rolul din „Legaturi primejdioase“ (1989), apoi pentru „The fabulous baker boy“ (1990) si, ultima data, pentru „Love field“ (1993).

In 1995, John Travolta rateaza momentul de glorie
Lui Johnny Depp, rolul Jack Sparrow i-a adus foarte multi bani, insa nu a reusit sa convinga membrii Academiei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.