Grupul austriac Egger a demarat productia placilor din material lemnos la fabrica proprie din Radauti, productia fiind destinata atat pietei din Romania, cat si exportului, in tari precum Ucraina, Bulgaria, Turcia, Orientul Mijlociu si Indepartat, pr
Grupul austriac Egger a demarat productia placilor din material lemnos la fabrica proprie din Radauti, productia fiind destinata atat pietei din Romania, cat si exportului, in tari precum Ucraina, Bulgaria, Turcia, Orientul Mijlociu si Indepartat, precum si in Asia de Sud si Est, se arata intr-un comunicat de presa al companiei. Fabrica Egger este una dintre cele mai ample investitii de tip greenfield din Romania si se ridica la 210 mil. euro.
Tehnologia consta in cele mai noi utilaje realizate, printre altele, de Siempelkamp. Astfel, fabrica Egger din Romania este una dintre cele mai moderne fabrici de prelucrare a lemnului din lume. Capacitatea de productie a PAL-ului brut este de 600.000 mc/an. Aproximativ 80% din placile aglomerate brute vor fi prelucrate superior si distribuite pe piata ca placi melaminate.
"Suntem deosebit de mandri ca am reusit sa ne respectam planurile initiale. Multe lucruri se datoreaza sprijinului autoritatilor, care au inteles impactul pozitiv al proiectului nostru asupra comunitatii locale din diferite puncte de vedere, cum ar fi crearea de locuri de munca, infrastructura si atragerea de noi investitii. Partenerii nostri romani din domeniul constructiilor si furnizorii de lemn au jucat un rol foarte important in succesul si implementarea la timp a proiectului", a declarat directorul companiei, Michael Egger. Compania Egger este prezenta in Romania din 2002 prin biroul sau de vanzari din Bucuresti.
In 2006, compania a demarat noul sau proiect la scara larga: construirea unei fabrici de prelucrare a lemnului langa Radauti. Intreaga fabrica se intinde pe o suprafata de 80 de hectare, oferind 300 de noi locuri de munca sigure si pe termen lung.
Motto-ul grupului Egger, "Noi cream mai mult din lemn", caracterizeaza activitatea companiei si evidentiaza experienta sa in domeniul prelucrarii lemnului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.