Romania a atins pragul de alerta maxima in privinta decalajului dintre importuri si exporturi. Dupa primele unsprezece luni ale anului trecut, deficitul comercial a ajuns la valoarea de 19,44 miliarde de euro, indica datele statistice oficiale. Cifr
Romania a atins pragul de alerta maxima in privinta decalajului dintre importuri si exporturi. Dupa primele unsprezece luni ale anului trecut, deficitul comercial a ajuns la valoarea de 19,44 miliarde de euro, indica datele statistice oficiale. Cifra a crescut pe fondul avansului mai mare al importurilor (+26,6%), comparativ cu exporturile (+13%). “Nu valoarea nominala este ingrijoratoare, ci faptul ca deficitul acopera peste 70% din capacitatea de export a Romaniei. Nicio tara europeana nu mai are o asemenea situatie in privinta balantei comerciale. Or, un procent mai mare de 60% starneste o mare ingrijorare in randul analistilor internationali”, ne-a declarat Mihai Ionescu, secretarul general al Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR). El avertizeaza ca diferenta dintre importuri si exporturi va creste si mai mult la nivelul intregului an 2007.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.