Partiile de schi din tara noastra au fost "sufocate" in perioada Sarbatorilor de iarna. Lumea s-a distrat, s-a bucurat de zapada! Numai ca pistele nu au rezistat numarului mare de schiori si acum arata destul de rau.


Trebuie

Partiile de schi din tara noastra au fost "sufocate" in perioada Sarbatorilor de iarna. Lumea s-a distrat, s-a bucurat de zapada! Numai ca pistele nu au rezistat numarului mare de schiori si acum arata destul de rau.

Trebuie sa recunoastem ca de Sarbatori a fost zapada destula si aproape ca nu a fost statiune montana unde sa nu se schieze. Chiar daca romanii se vaita ca preturile la transportul pe cablu si cele la cazare in tara noastra sunt mai ridicate decat in Alpi, lumea s-a inghesuit sa mearga la munte. Nici o masa libera la restaurant, coada la telescaun, aglomeratie peste tot. Groaznic!!! Evident ca din cauza numarului mare de schiori zapada s-a cam tocat, mai ales ca cea naturala nu rezista prea bine la actiunile mecanice. Nu a trecut mult timp si pietrele au inceput sa "ranjeasca", provocand disperare printre turisti.

VAI DE MAMA NOASTRA! Ca de fiecare data, cele mai aglomerate statiuni au fost cele de pe Valea Prahovei plus Poiana Brasov. In Masivul Postavaru se poate schia in conditii bune numai in partea superioara a domeniului schiabil. Mai jos de Platoul Ruia, pe Sulinar si Icpat, e dezastru. Gheata si pietre care distrug fara mila schiuri si placi de snowboard. Dupa o coborare completa, echipamentul arata ca un gratar. Paradoxal, mai bine se schiaza pe partia Bradul. La Predeal nu mai e chiar o placere sa schiezi pe Clabucet. De altfel, rar se intampla ca aceasta partie sa arate bine. Acum se coboara printre pietre si portiuni de gheata, zapada fiind destul de rar intalnita. In schimb, conditiile de pe Subteleferic sunt de vis. De altfel, aici va avea loc saptamana viitoare un concurs de schi alpin dotat cu puncte FIS. Evenimentul nu va fi unul de mare amploare, mai cu seama ca la el nu vor lua parte nici macar cei mai buni schiori romani, care au preferat sa mearga la pregatire in strainatate. Pentru ca starea partiilor sa se schimbe ar fi nevoie de o ninsoare serioasa. Aceasta este asteptata in jurul datei de 17 ianuarie. Precipitatiile, care nu vor fi insotite si de vant, vor dura cateva zile.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.