Sit Edmund Hillary, primul om care a cucerit Everestul, a murit, la varsta de 88 de ani, in urma unei crize cardiace. "Sir Ed se descria ca un neo-zeelandez simplu, cu calitati modeste. In realitate, el a fost un colos. A fost un erou care nu

Sit Edmund Hillary, primul om care a cucerit Everestul, a murit, la varsta de 88 de ani, in urma unei crize cardiace. "Sir Ed se descria ca un neo-zeelandez simplu, cu calitati modeste. In realitate, el a fost un colos. A fost un erou care nu doar ca a escaladat Everestul, ci a avut o viata de determinare, umilinta si generozitate", a declarat Helen Clark intr-un comunicat.

Clark a subliniat ca decesul lui Hillary reprezinta o mare pierdere pentru Noua Zeelanda, ca "legendarul alpinist, aventurier si filantrop a fost cel mai celebru neo-zeelandez care a existat vreodata".

Helen Clark a salutat angajamentul lui Edmund Hillary in favoarea populatiei de serpasi din Himalaya, prin construirea de scoli si spitale.

Succesul expeditiei pentru escaladarea Everestului a fost anuntat public la 2 iunie, ziua incoropnarii Reginei Elisabeta a II-a a Angliei.

"Realizarile sale continua sa inspire noi generatii de neo-zeelandezi, asa cum au facut-o de peste o jumatate de secol", a afirmat Helen Clark.(Mediafax)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.